Kommentaariks tänu Financial Timesile avalikuks saanud Markus Edereri kirjale EL-i välisteenistuste tippametnikele ütles Bahovski, et tegemist on siiski vaid EL-i Moskva esinduse juhiga, kes ei määra lõppkokkuvõttes EL-i välispoliitikat. "Huvitav oleks teada, mida arvab sellest tema Ukraina kolleeg Matti Maasikas," sõnas Bahovski.

Kuna EL-i välispoliitika nõuab kõigi liikmesriikide konsensust, võivad Eesti ja teised tema mõttekaaslased Bahovski sõnul suhete soojenemise Venemaaga blokeerida. "Teisest küljest tähendab konsensus ka sanktsioonide osas konsensust. Seni on sanktsioonid Venemaa vastu jõus püsinud, kuid järjest rohkem näeme märke, et neid sanktsioone tahetakse leevendada," märkis Bahovski.

"Pragu tundub, et tihedamatest suhetest Venemaaga pani EL-i või mõned selle esindajad taas rääkima vangide vahetus Ukrainaga. Samas jäi Venemaa kätte endiselt Ukraina vange ja peab ka meenutama, et Ukraina meremehed oli Venemaa lihtsalt röövinud," rõhutas Bahovski. Sellele oli eelnenud Venemaa õiguste taastamine Euroopa Nõukogu Parlamentaarses Assamblees.

"Kokkuvõttes võib nentida, et Euroopa Liit on asunud tegema Realpolitik'i ja hakkab tasapisi hülgama väärtuspõhist poliitikat. Seda näitab ka Markus Edereri kiri," nentis Bahovski.