Reaalsuses ta aga eksis, sest jõudes Saksamaa ja Austria piiri läheduses asuvasse Berchtesgadenisse, kuhu legendi järgi kukutasid inglid ootamatult Jumalaga kohtudes kogemata enamiku Maa imelistest kohtadest, tegid rändajad seda, mida nad alati uude kohta jõudes teevad: küsisid kohalikelt nõu, kuhu minna ja mida teha. Üks kohalik naine soovitas neil minna “peidetud basseini” juurde, mis asub UNESCO maailmapärandi hulka kuuluvas Berchtesgadeni rahvuspargis, ja mis on ühtlasi osa ühest Saksamaa kõige kõrgemast kosest.

“Ta rääkis meile, kuidas see üles leida, aga kui teele asusime, mõistsime, et seda on palju raskem leida, kui tema kirjeldas,” rääkis 25aastane Bridget oma teekonnast tagantjärgi. “Ma arvan, et me kaldusime tavapärasest teest, mida kohalikud kasutavad, pisut kõrvale, sest alles teel tagasi leidsime selle pisikese raja, mida tema mainis.”

Õnneks aga tekitab Röthbachi kosk palju müra — see oleks nagu üks kõva möire — ja nad otsustasid selle järgi orienteeruda ning jõudsidki lõpuks õigesse kohta välja. “Kui koseni jõuad, on kõige keerulisem mõista, kas bassein asub all või üleval pool, sest sa jõuad selleni nähes ainult vett, mis põõsastest mööda voolab. Aga kui mõistsime, et see oli üleval pool, muutusime pisut murelikuks,” meenutab Bridget.

Seiklejatest paar polnud sellel hetkel veel kuulnud, et alles mõned kuud tagasi viidi üks õnnetu turist, kes oli kosest alla kukkunud, helikopteriga haiglasse. Kui nad oleksid sellest teadlikud olnud, oleks naise sõnul kogu katse veelgi keerulisem olnud ja nad oleks võib-olla sellest isegi loobunud. Aga basseini nad jõudsid ja sellest on olemas ka imeline foto- ja videojäädvustus.

“Basseinis sees olles ei näe sa koske langemas, mistõttu võib tekkida valearusaam, et seal on ohutu. Vesi ise on jääkülm, sest see tuleb otse mägedest, aga adrenaliini tõttu on seda raske tajuda,” meenutab Bridget unustamatuid hetki.

Allikas: Traveller.com.au