1. Enne kodust lahkumist kammi juustesse õrnatoimeline seerum ja lase sel teel lennujaama kuivada.

2. Peale pagasi äraandmist suundu lennujaama apteeki ja varu endale värskendav näosprei (Vichy oma on näiteks väga hea!) ning käte desinfitseerimisgeel.

3. Peale turvakontrolli osta endale lennujaama poest midagi värsket süüa ja eelista seda lennukis pakutavale toidule, mis ajab su kõhu vaid punni. Eelista midagi, mis sisaldab tervislikke valke ja vähe soola.

4. Enne õhkutõusu joo ära klaasitäis apelsinimahla või kookosvett või ampsa banaani, sest need hoiavad su keha niiskustasakaalu kontrolli all.

5. Kohe peale õhkutõusu lülita välja pea kohal olev ventilaator, mis muudab kuiva keskkonna veelgi kuivemaks, eemalda nahalt meik ja niisuta seda korralikult seerumi ja näokreemiga. Kui istud akna all, kasuta ka SPF-i sisaldavaid tooteid.

6. 10 minuti pärast, kui sa ei suuda terve lennu ilma meigita olla, võid nüüd kanda nahale õrna kihi peitekreemi.

7. Tunnikese pärast, kui tuuakse joogid välja, palu neil täita oma tühi veepudel (eriti tore, kui oled sinna juba varem ingverit või värskeid piparmündilehti lisanud) sooja veega, mis on palju parem kui kuum kohv.

8. Kahe tunni möödudes, kui serveeritakse toitu, eelista seda, mida juba lennujaamast kaasa ostsid või kui pakutakse midagi vürtsikat (näiteks Tai rohelist karrit), võid ka seda süüa, sest tõenäoliselt ei sisalda need toidud liiga palju soola.

9. Peale söömist tee kindlaks, kas su nahk on ikka piisavalt niisutatud või “kisub”. Viimasel juhul on aeg võtta välja see apteegist ostetud näosprei või mõni kerge losjoon.

10. Aeg puhkuseks! Loodetavasti pakkisid selleks puhuks kaasa ka silmamaski, mis aitab sul end paremini välja puhata.

11. 20 minutit enne maandumist on aeg end taas korda sättida — kanda nahale peitekreemi, ripsmetele ripsmetušši ja huultele huuleläiget.

12. Lennukist väljudes spreita juustesse kuivšampooni ja värskenda olekut deodorandiga.

Ja ongi aeg puhkust nautida!

Allikas: Cosmopolitan UK