Pole olemas ühtegi rahvust, mis oleksid ülemaailmselt kõige vähem sallitud turistid, vaid see kõik oleneb tegelikult sellest, kellelt sa seda küsid. Näiteks venelased ei ole populaarsed Saksamaal, aga neid oodatakse väga Jordaanias ja USAs. Inglased ei meeldi enamikule Euroopa riikidele, aga igal pool mujal ei sega nad kedagi.

Suurbritannia uuringufirma YouGov uuris 26 eri rahvuselt, mida nad teineteisest arvavad ja tulemused olid üsna üllatavad. Selgus, et just turistid, kes saabuvad sihtkohta suurtes gruppides ja otsivad eelkõige madalaid hindu, pole just väga teretulnud ega teeni ära kohalike heakskiitu.

Kuidas siis suhtutakse erinevate riikide turistidesse erinevates riikides?

1. Hiinlased

Kindlasti oled sinagi näinud suurt gruppi Hiina turiste, kes ei arvesta absoluutselt end ümbritsevate inimestega ning pildistavad kõike ja kõiki, mis/kes neid ümbritseb.

YouGovi statistika järgi on hiinlased väga ebapopulaarsed just neis riikides, kuhu neid reisib palju, näiteks Singapur, Tai, Malaisia ja Vietnam ning ka Austraalia. Euroopas seis nende jaoks nii kurb ei ole, sest kõigest kümme protsenti vastanutest nimetas neid kõige hullemateks turistideks maailmas. Üheks erandiks on aga Taani, kus see protsent oli kaks korda suurem.

2. Venelased

Vene turiste pole küll palju, aga nende mõjuvõim on suur ja paljude kohalike silmis on nad ebameeldivad. Näiteks Saksamaal ja Taanis nõustusid 1/3 küsitluses osalenutest, et just venelased on kõige hullemad turistid maailmas ning sellega nõustusid ka 1/4 ülejäänud skandinaavlased. Mujal Euroopas oli seda arvamust vähem.

Ka Egiptuses tunnistasid kümme protsenti vastanutest, et nad sallivad just venelasi kõige vähem, kuid Kaug-Idas on nad väga oodatud.

3. Jaapanlased

Kes ei armastaks jaapanlasi? Nad on viisakad, käituvad korralikult, neil on raha, nad riietuvad hästi ja ei riku reegleid. Nende jalgpallifännid koristavad isegi staadiumi peale mängu ise ära.

Alati rahulolematute singapurlaste jaoks on just jaapanlased tõeliselt armastatud turistid, sama kehtib ka Tai, Filipiinide, Malaisia, Indoneesia, Soome, Prantsusmaa ja Saksamaa kohta.

4. Inglased

Nemad on eriti ebapopulaarsed just Saksamaal, aga Hispaanias ei sallita neid kohe üldse, vaid seostatakse asjadega nagu “vähiks kõrbenud nahk”, “kiilakad pead”, “tätoveeritud”, “purjus inimesed” ja “frititud krõpsude hais”. Prantsusmaal samas armastatakse britte väga.

5. Ameeriklased

Nende vali hääl ja valged sokid panevad iga rahvuse silmad pööritama. Lisaks armastavad nad süüa kiirtoitu ja juua veidraid jooke, mida nad ise nimetavad kohviks. Tundub aga, et maailm on sellega leppinud, sest kui kunagi Ameerika turiste väga ei armastatud, siis täna on nad igal pool teretulnud.

Allikas: Traveller.com.au