Autovaba päev on keskkonnasõbraliku liikumise kuu ja Euroopa liikuvusnädala tippsündmus. Sel päeval on Euroopa linnades tavaks saanud, et autodele alternatiivsete liiklusvahendite propageerimiseks suletakse autoliiklus mõnel linna peamagistraalil või terves linnaosas. Brüsselis suletakse autoliiklusele terve linn.

„Tallinnas valisime ürituse läbiviimiseks ühe liikluse tuiksoone – Balti jaama piirkonna,“ ütles Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf. Mootorsõidukite liiklusele on kella 10-17 suletud Nunne tänava lõik Toompuiesteest Suur-Kloostri tänavani, Põhja puiestee Suurtüki tänavast Kesk-Kalamaja tänavani ja Kopli tänav Vana-Kalamaja tänavast Kotzebue tänavani.

Kogu pühapäeva jooksul toimuvad erinevad ekskursioonid, mängud, arutelud, võistlused ja palju muud. Südapäeval antakse start orienteerumisvõistlusele ühistranspordiga ja kella 15-st saab Balti jaama endises ootepaviljonis alguse rulavõistlus "Balta Session". Kella 10–17 tutvustab Balti jaama trammipeatuse juures e-liikureid ettevõte Fortunati Group EU.

Autovabal päeval toimuvad eesti- ja venekeelsed ekskursioonid Eesti Kunstiakadeemia uues hoones ning jalgsimatk ja jalgrattaretk ümbruskaudsetel aladel. Lisaks EKA-s toimuvatele ekskursioonidele on kella 11–15 võimalik Põhja puiestee 7 õppehoone ees tutvuda ülikooli tootedisaini osakonnas valmistatud tõukerataste prototüüpide ja mudelitega. Kõikidel huvilistel on võimalik tõukerattaid vaadata ja proovida.

Kella 12–15 toimub Nunne tänaval foorum „Tuleviku Tallinn“, kus lapsed ja noored räägivad koolihoovi, koduhoovi ja linnatänava paneelis sellest, milline võiks olla tuleviku linnaruum. Kolme paneeli kokkuvõtteid esitletakse autovaba päeva pealaval kell 14.30. Samuti tutvustatakse esitluse käigus Vana-Kalamaja tänava pikendamise projekti.

Autovaba päeva pealava asub Tornide väljakul. Muu hulgas sisaldab lavaprogramm akrobaatika, jõu- ja korvpallishow'd, MyFitnessi näidistreeningut ja soojendusvõimlemist, Tallinna huvikoolide õpilaste kontserti ja palju muud. Päeva lõpetab ansambli Curly Strings kontsert.

Kella 10-st 14-ni toimuvad Tornide väljakul liiklusohutusega seotud tegevused politse- ja piirivalveameti ning maanteeameti ühistelgis. Samuti on avatud uuskasutus-rattalaat, kus igaüks võib müüa, vahetada või osta kasutatud rattaid. Tornide väljaku lastealas pakutakse pere noorematele liikmetele erinevaid mänge ja tegevusi, nagu batuut, ponisõit, ronimissein, maskott „Snupsi“ tegevused ja muu. Kohapeal pakutakse tervislikku toitlustust.

Autovabal päeval sõidab Tallinna trammiliinidel eritramm T-11, mis on pärit aastast 1936 ja mille järelkärul esinevad noored kodumaised muusikud. Balti jaama peatusesse on oodata trammi kella 12.15 ajal. Kuna T-11 eritramm ei sõida tavapärasel kiirusel ja ei peatu kõikides peatustes, on Balti jaama saabumise kellaaeg ligikaudne. Eritrammi T-11 tavapärasest aeglasem liikumiskiirus võib mõjutada kella 12–15 ka teiste trammide väljumisaegu.