Prokurör Marika Salmistu ütles, et 36-aastast meest on varem karistatud nii vägivallakuritegude kui asja rikkumise ja hävitamise eest.

Ta lisas: "Kahtlustuse järgi on ta kuritegudega jätkanud ja põhjustanud ohtu inimeste elule ja tervisele, seetõttu peab prokuratuur vajalikuks tema vahistamist."

Pärnu politseijaoskonna juhi Üllar Küti sõnul on politseil kogutud informatsiooni põhjal alust kahtlustada, et kuurid süttisid tahtliku teo tagajärjel. „Tänu tähelepanelikele inimestele ja patrulli kiirele tööle pidasime mehe kinni juba samal õhtul,“ ütles Kütt.

Sindis toimunud veoki ja garaaži põlenguga seotud juhtumeid uuritakse hetkel teise kriminaalmenetluse raames.

Mees vahistati kaheks kuuks.

Tuleroaks langes kolm hoonet

Pühapäeva öösel kell 0.10 teatati häirekeskusele tulekahjust Sindis Pärnu maanteel, kus põles veoauto DAF koos haagisega. Kustutustööd lõpetati kell 01.12.

Samal ööl kell 2.20 teatati häirekeskusele järgmisest tulekahjust Sindis Pärnu maanteel. Päästjate saabudes põles garaažiboks lahtise leegiga ja tuli levis kõrval olevate garaažibokside katustele. Kustutustööd lõpetati kell 4.23. Tulekahju tekkepõhjus on selgitamisel.

Laupäeva õhtul kell 20.22 teatati häirekeskusele tulekahjust Pärnus Hospidali tänaval. Päästjate saabudes põles mahajäetud puidust kahekordne maja lahtise leegiga. Põleng sai alguse puitkonstruktsiooniga kuurist ning levis edasi kokku kolmele hoonele. Politsei pidas süütamises kahtlustatava kinni. Kustutustööd lõpetati kell 2.08.