Kõlavad Eesti tipphetked ja kaotused, ilmajäämised ja üürikesed õnnehetked, igatsused ja kurbus. Veerpalu! Pronksiöö! Lennuliiklus! Teine eestlane! Lennart Meri! Voitkad! Kui tore on elada oma riigis! Eestlasi on maailmas nagu tilk kust merre! Eesti, sa elad veel!

„Kindlasti paelus meid selle kõige juures algmaterjal ehk Delfi kommentaaride siirus kogu oma valus ja võlus,“ ütles üks muusika autoritest Marti Tärn. „See emotsioonide ekstreemsuse skaala on samal ajal põnev kui ka alarmeeriv. Ekstreemne viha ja joviaalne juubeldus!“ Erki Pärnoja lisas: „Tooks välja, et meile on esmakordne nii mahuka teksti helindamine, mis on heaks väljakutseks. Ootame juba huviga Delfi kommentaare, mis tekivad selle uudise väljatulekul.“

Delfi ja Eesti Päevalehe peatoimetaja Urmo Soonvald usub, et kommentaarium on suuresti, aga kindlasti mitte absoluutselt, Eesti ja eestlaste tegelikkuse peegeldus. „Eero Epner on teinud fantastilise põimingu. Kardetavasti enam tabavamalt ja tooremalt ei anna Eesti elu viimasele 20 aastale tagasi vaadata. Seal on kõike seda, mida meie, eestlased, endas kanname. Nii head kui halba, nii kibedust kui roosamannat, nii provokatsioone kui nende otsa langemist. Aga kokkuvõttes see jada ja dialoogid on need, mis teevad sellest aktsioonist erilise. Loodetavasti kannab meie ühekordne aktsioon ka pedagoogilist ja rahvavalgustuslikku iseloomu ning aitab edaspidi kommentaariumis vähendada halva, kibeduse ning provokatsioonide osakaalu,“ loodab Soonvald Delfi 20. sünnipäevale pühendatud näitemängust.

Ette kannavad Anu Lamp, Sergo Vares ja Noorte Segakoor Vox Populi (dirigent Janne Fridolin), muusika on kirjutanud Erki Pärnoja ja Marti Tärn, kes kannavad selle ka muusikutena tol õhtul ette. Lavastaja Eva Koldits, helikunstnik Marko Erlach, valguskunstnik Meelis Lusmägi, kommentaaride põiming Eero Epner.

Piletimüük algab täna, 4. oktoobril Piletilevis, üriruse korraldab Ekspress Meedia. Traagiline gospel kantakse ette vaid ühel korral. Osta pilet SIIT.