Raepress teatas, et laen antakse varasema perioodi negatiivse tulemi katmiseks, koondamishüvitisteks, lepingute erakorraliseks lõpetamiseks ja ümbertegemiseks seoses ettevõtte töö ümberkorraldamisega vajab sihtasutus sel aastal kokku ligi poolteist miljonit eurot.

TTV juhatuse liikme Taavi Puki sõnul selguvad telekanali tegevuse lõpetamisega seonduvad täpsed kulud lähemate kuude jooksul, mil läbirääkimised lepingute lõpetamiseks ja muutmiseks on selgunud. "Mõistagi tekivad erakorralised kulutused seoses televisiooniteenuse sulgemisega. Paraku oli aga juba kevadel enne telekanali sulgemise otsust selge, et TTV peab linnaeelarvest jooksvate kulude ja võlgnevuste katteks enam kui miljon eurot lisarahastust taotlema," ütles Pukk.

TTV juhatus esitab Tallinna ettevõtlusametile taotluse eraldada 2019. aasta lisaeelarvest ligi poolteist miljonit eurot, millest tagastatakse lühiajaline laen ning kaetakse kohustused seoses ettevõtte ümberkorraldustega.

TTV ümberkorraldamise järgne tegevusplaan ning 2020. aasta eelarve projekt on planeeritud arutlemisele sihtasutuse nõukogus oktoobri eelviimasel nädalal.