Tallinna abilinnapea Kalle Klandorfi sõnul keskendutakse eeloleval talvel tänavate korrashoiule ja eelkõige õigeaegsele libeduse tõrjele ning lume väljaveole."2019. aasta teise lisaeelarvega on moodustatud eraldi eelarvepositsioon "Erakorraliste lumeolude reserv" summas 178 800 eurot,“ ütles Klandorf. "Me ei oska täna ennustada eeloleva talve lumeolusid, kuid vastavalt vajadusele saame me seda reservi kasutada erinevates linnaosades lähtudes sademete hulgast, tänavate liikluskoormusest ning võimalikest ekstreemsetest ilmaoludest," ütles abilinnapea ja lisas, et karmistatud on ka tänavate hoolduse nõudeid.

Hetkel on Mustamäe linnaosavalitsus välja kuulutanud ja Pirita linnaosavalitsus välja kuulutamas hankeid aastaringsete hooldustööde tellimiseks rangemate hooldustingimuste alusel. Uutes lepingutes on tähelepanu pööratud kiiremale lume- ja libedustõrje kvaliteedi saavutamisele ja lume ümberpaigutamise ja või operatiivsemale äraveo korraldamisele. Täpsustatud on ka sanktsioone olukorraks, kui lepingutingimusi ei ole täidetud. Teised linnaosavalitsused on pidanud läbirääkimisi lepingupartneritega hoolduskvaliteedi tõstmiseks kehtivate hoolduslepingute võimaluste piires.

"Lisaks muutsime me erakorraliste koristustööde tööde käivitamiseks vajalikku otsustusprotsessi oluliselt kiiremaks," ütles Klandorf.

Lisaks on eraldati täiendavad vahendid teerajatiste puhastamiseks summas 75 000 eurot, sihtotstarbega teemaal asuvate puude hoolduseks. Teemaal asuvate puude hoolduseks ettenähtud vahendite arvelt on kavas teostada 17 ohtliku puu likvideerimine Suur-Sõjamäe tänaval, Smuuli tee T1 (Narva mnt – Laagna tee) teostatakse hoolduslõikus 97 puul; Ristiku tn (Kõrre tn –Kaera tn) teostakse puude hoolduslõikus; Sõpruse pst (Tihase tn –Tedre tn) puude võrade hoolduslõikus; Vana-Rannamõisa tee (Rannamõisa tee – Sädeme) 66 puu hoolduslõikus.