"Annetuse abil maksame jätkuvalt Edgar Savisaare poolt erakonnale tekitatud kahjusid ja kohtukulusid," ütles erakonna peasekretär Mihhail Korb.

Keskerakond pidi tänavu tasuma Erakondade Rahastamise Järelevalve Komisjoni ettekirjutuse keelatud annetusega seoses - kokku riigieelarvesse 220 000 eurot. Lisaks kinnitas Harju Maakohus septembri alguses prokuratuuri ja Keskerakonna kokkuleppe, et varjatud rahastamise pärast peab Keskerakond tasuma riigile 25 000 eurot, 250 000 eurot määrati tingimisi pooleteise aasta pikkuse katseajaga. Keskerakonda esindasid kohtus Jaak Aab ning Enn Eesmaa. Aab ütles Delfile, et kokkuleppega oldi nõus, kuna soovitakse minevik seljataha jätta.

Korbi sõnul näitab Vendelini žest, et Keskerakonna tegevus sidusa ühiskonna loomisel läheb inimestele korda. "Keskerakonnal ja Ivar Vendelinil varasemad sidemed puudusid ning annetuse tegemist me eelnevalt ei arutanud," ütles ta.

Kolmandas kvartalis sai Keskerakond 153 000 eurot annetusi, millest 100 000 andis ettevõtja ja Margus Linnamäe äripartner Vendelin. Vendelin ütles eile Delfile, et tegi helde annetuse emotsiooni pealt ning toetuse märgiks Jüri Ratasele ja erakonnale. Ennast peab ta poliitikakaugeks inimeseks, kes ka ühtegi poliitilist suunda ei toeta.

Vendelin kinnitas ka, et suurärimees Linnamäel pole annetusega pistmist.