Vaata ülalolevast videost tähelepanuväärsemaid vastuseid, mis minister Kingo riigikogule andis. Sealt nähtub, et Kingo arvates on tema suhtes tehtud kriitika üksnes kuulujuttudel põhinev.

Riigikogu saadikud pärisid Kingolt peamiselt tema tegevuse kohta, mis mitmete saadikute viidete põhjal on jäänud seni ähmaseks. Näiteks uuris reformierakondlane Jürgen Ligi, mida väliskaubandusega tegelemine Kingo jaoks tähendab ja mis on tema roll. Sotsiaaldemokraat Heljo Pikhof küsis Kingolt väidete kohta, et ta keeldub välismaal käimast ja ei oska võõrkeeli, mis väliskaubandus- ja IT-ministri ametis on hädavajalik.

Kingo vastas Ligile, et ministrina on tema ülesanne poliitilist tahet ellu viia ja ministeeriumi tööd korraldada ning tutvustas talle ministeeriumi struktuuri. Pikhofile ütles Kingo, et ta ei ole välisvisiitidest keeldunud ja see on vaid meedias kirjutatu.

"Väliskaubandusega tegelemine ei tähenda seda, et ma käin tootenäidistega mööda maailma ringi," vastas Kingo ka reformierakonna juhile Kaja Kallasele, kes uuris, miks Kingo ministrikoha vastu võttis, kui jääb mulje, et ta seda tööd teha ei taha.

Kingo usaldab prokuratuuri

Sel nädalal tuli ilmsiks, et Kingo nõunik, suhtekorraldaja Viive Aasma lahkub ametist. Enda sõnul ütles Aasma töökoha üles, sest Kingo ei võtnud midagi ette EASi suhtes, mille osas on Aasmal korruptsioonikahtlusi. Aasma süüdistas EASi ka kallutatud suhtekorraldusteenuse hankimises, mis ei leidnud kohtus kinnitust.

Kingo sõnul on tal ja Aasmal EASiga erinev kogemus - temal ainult positiivne. "Olukorras, kus prokuratuur on tuvastanud, et EASis ei ole korruptsiooni, siis ei ole mõistlik seda mitte usaldada. Puudub vajadus hakata dubleerima prokuratuuri tööd," ütles ta.

Kingo positiivne suhtumine prokuratuuri erineb erakonnakaaslaste Mart ja Martin Helme vaatest, kes on prokuratuuri ja eriti praeguse peaprokuröri Lavly Perlingu suhtes kriitilised olnud.

Eesti Post andis hiljuti teada, et tõstab ettevõte perioodika kojukandeteenuse hinda. Seepeale pöördus Eesti Meediaettevõtete Liit konkurentsiameti poole, et saada teavet otsuse tagamaade kohta. Ärileht kirjutas täna, et maksikirjaga Eestisse jõudvad hiina pakid tõid mullu Eesti Posti alla kuuluvale Omnivale 1,5 miljonit eurot kahjumit.

Kingo sõnul on ta olukorra lahendamiseks tellinud ettevõtte analüüsi, mille tulemused peaksid kevadel tulema. Analüüsi põhjal saab edasi tegutseda ja otsuseid langetada, ütles Kingo.

Ratast boikoteeriti

Kuigi infotunnis oli kohal ka peaminister, siis boikoteerisid saadikud teda selgi korral. Reformierakonna ja sotsiaaldemokraatliku erakonna saadikud panid seljad Ratase vastu kokku üle-eelmises infotunnis, sest peaminister ei andnud nende küsimustele selgesõnalisi vastuseid. Sotside juhi Indrek Saare sõnul on boikoti põhjus ka Ratase patroniseeriv stiil küsimustele vastamisel, mida omavahelistes suhetes ei peaks kasutama.