Delfi soovis Kõlvarti kommentaari saada juba eile, kuid siis ütles linnavalitsuse kommunikatsioonijuht Kirsti Ruul, et Kõlvarti päevakava on ülimalt tihe ja kommentaari saamine seetõttu vähetõenäoline. Täna ütles Ruul, et Kõlvarti hinnangul ei ole ühe Tallinna TV uudisloo rassistliku tooniga katteplaanid miski, mida linnapea peaks kommenteerima, seda enam, et TTV uudistejuht Erki Berends on juhtunu pärast juba vabandust palunud. Enda kinnitusel on Kõlvart varem ka piisavalt sageli rassismi ja võõraviha suhtes hukkamõistu väljendanud.

Tallinna abilinnapea ja TTV nõukogu esimees Aivar Riisalu palus omalt poolt vabandust kõigi nende inimeste ees, kelles TTV videouudis ebamugavustunnet tekitas. "Uudisesse valitud lõik tänavapildist ei olnud tõesti õnnestunud ja TTV on juba lõigu ka ümber teinud. Tegemist oli inimliku eksitusega ja selle uudislõigu taustakaadrid ei olnud kindlasti mõeldud kedagi solvama," märkis Riisalu. Ta kinitas, et Tallinn on avatud linn ja siia on oodatud inimesed sõltumata nahavärvist, religioonist ja keelest nii tööle, õppima, investeerima kui ka lihtsalt turistina külastama.

Nii Integratsiooni Sihtasutuse juht Irene Käosaar kui ka Tartu Ülikooli ajakirjandusdotsent Ragne Kõuts-Klemm mõistsid nimetatud TTV uudisloo pildikeele selgelt hukka. Käosaare sõnul ei tohi ajakirjandus endale selliseid eksitusi lubada, sest nende hinnaks on stereotüüpide kinnistumine, ühiskonna lõhestamine ja inimestele haiget tegemine. Kõuts-Klemmi arvates oli rassistliku tooniga katteplaani kasutamine äärmiselt ebaprofessionaale, kui mitte pahatahtlik.

Delfi küsis kommentaari ka TTV uudislõigus suures plaanis näidatud tumedanahaliselt mehelt, kelle näol oli tegemist Balti Filmi- ja Meediakooli ning Sõltumatu Tantsu Lava kutsel Eestis viibiva koreograafi Rakesh Sukeshiga. Mees oli juhtunust äärmiselt šokeeritud ja rääkis ka, et tal polnud isegi aimu, et teda filmitakse.

Tallinna TV uudistejuht Erki Berends selgitas Delfile, et nii nimetatud koreograaf kui ka teine tumedanahaline mees sattusid katteplaanidesse juhuslikult. Ta kinnitas, et vabandab videosse sattunud koreograafi ees ja lubas, et video tehakse ümber. Videoloo praegusest versioonist on nimetatud koreograaf tõepoolest eemaldatud, kuid endiselt näidatakse selles suures plaanis teist tumedanahalist meest.

Tallinna TV avaldas 10. oktoobril YouTube'i keskkonnas uudisloo valitsuse pressikonverentsist, mis räägib võõrtööjõust Eestis ja sellega kaasnevatest probleemidest. Loos saavad sõna siseminister Mart Helme ja justiitsminister Raivo Aeg. Reporteri teksti katteplaanides on valdavalt näha ehitajaid ja Wolti kullereid, kuid sinna on suures plaanis pandud ka kaks tumeda nahavärviga erariides meest.

Praeguseks on selgunud, et neist ühe puhul oli tegemist Tallinna Ülikoolis tudengeid õpetanud ja koos sõltumatute koreograafide Külli Roosna ja Kenneth Flakiga STL-i laval esinenud koreograafi Rakesh Sukeshiga, keda kindlasti ei saa nimetada võõrtööliseks või ebaseadusliku tööjõu hulka kuuluvaks.