Lisaks on tuvastatav, et sel nädalal ei ilmunud ka muidu nagu aamen kirikus ilmuvat iganädalast saadet "Fookuses", kus arutlevad Varro Vooglaid ja Markus Järvi.

Objektiivi toimetus seisuga 20. oktoober

Delfi soovis Vooglaiult teada, mis on tema taandumise põhjus, ent Vooglaid keeldus kategooriliselt igasugustest kommentaaridest. "Ma ei kommenteeri neid asju, need on meie meeskonnasisesed küsimused," ütles Vooglaid.

Oletatavaks põhjuseks, miks Vooglaid lahkus võib olla vastuolu Objektiivi toimetuse sees. Tõenäoliselt on nendesamade sisemiste vastuolude tõttu varem ameti maha pannud ka Urho Meister ja Lennart Käämer, samuti varasem peatoimetaja Veiko Vihuri.

Delfi püüdis kommentaari saada ka Vihurilt. "Ma ei soovi teiega rääkida," ütles Vihuri vaid ja katkestas kõne.

Objektiivi praegust peatoimetajat Markus Järvit ei õnnestunud esialgu tabada, küll aga võttis ta sõna oma seinal sotsiaalvõrgustikus Facebook.

"Vooglaid ei lahku mitte kuskile ning jätkab kõikidel senistel positsioonidel nii Sihtasutuses Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks kui ka Objektiivis," kinnitas Järvi. "Rohkem ma antud küsimust Teile kui Objektiivi ja SAPTK suunal süstemaatiliselt laimu levitava ja valetava väljaande esindajale ei kommenteeri."

Ja tõepoolest, täna on Objektiiv avaldanud seksuaalvähemuste pihta suunatud artikli "Vooglaid ja Vihuri: Eesti LGBT Ühingu riiklik rahastamine ei pruugi olla seaduslik", mis kinnitab, et nii Vooglaid kui ka Vihuri jätkavad Objektiivile vähemalt kaastöö tegemist.