"Presidendi kantselei ei ole saanud kutset 9. mail Moskvasse," ütles presidendi kantselei pressiesindaja vastuseks küsimusele, kas Kaljulaid läheks 9. mail Moskvasse, kui teda sinna kutsutaks.

Samuti ei ole Venemaa saatnud vastust 15. oktoobril president Kaljulaidi enda poolt Vladimir Putinile saadetud kutsele osaleda VIII soome-ugri rahvaste maailmakongressil Tartus tuleva aasta 17.-19. juunil.

"Diplomaatilises suhtluses võtabki kutsetele vastamine aega ja praegu on veel vara vastust oodata," öeldi presidendi kantseleist.

Eesti presidentidest on Toomas Hendrik Ilves võtnud korra osa Teise maailmasõja lahingute lõpu tähistamisest Moskvas. Ilves käis Moskvas 2010. aastal, kui sai isikliku kutse tollaselt Venemaa presidendilt Dmitri Medvedevilt.

2015. aastal Ilves Moskvasse ei läinud ja Eestit esindas üritusel tollane suursaadik ja praegune kaitseminister Jüri Luik. Välisministeerium leidis tollal, et Krimmi annekteerimise ning jätkuva Venemaa-poolse olukorra destabiliseerimise valguses Ukrainas ei ole mõeldav osalemine riigipea tasemel.

Kui president Arnold Rüütel sai 2005. aastal kutse osaleda Moskvas Teise maailmasõja lõppemise 60. aastapäeva pidustustel, jättis toonane president Moskvasse minemata.