Mitmed riigikogu saadikud küsisid Kingolt, kas tema või keegi teine tema palvel tegi Välile ettepaneku nõunikuks saada, kuid minister jäi vastamisel kidakeelseks. "Mina ei ole temaga kohtunud, ütlen kohe otse välja ära. Väga julgelt võin seda öelda. Me ei ole kohtunud, me ei ole rääkinud sel teemal," vastas ta lõpuks küsimusele, kas on Väliga kohtunud ja teinud talle ettepaneku enda nõunikuks hakata.

Kingo sõnul pole talle teadaolevalt ka ükski tema ametnikest Väliga uuest ametikohast rääkinud. "Ei oska kommenteerida. Nii palju, kui mina tean, nii palju ei ole," sõnas minister.

Kuivõrd Kingo jättis täna Raimond Kaljulaidi küsimusele vastamata, teatas ta, et saatis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kantslerile avaliku kirja, et küsida selgitust Väli nõunikuks saamise kohta.

"Usun, et see küsimus väärib avalikkuse tähelepanu. Kui minister Kingo ei leppinud Jakko Väliga kokku selles, et viimane asub tööle tema nõunikuna või ei andnud selleks nõusolekut, siis järelikult mõtles Väli oma tööle asumise välja - mis oleks pretsedenditu juhtum. Kui ta aga minister andis selleks nõusoleku, näitab selline kaadriotsus, et Kert Kingol puudub igasugune tunnetus sellest, millised inimesed sobivad avalikku teenistusse ja millised mitte ning sellisel juhul peab tekkinud olukorra eest vastutama tema," ütles Kaljulaid.

Reedest saadik pole minister ega ministeerium vastanud ka Delfi küsimustele Väli nõunikuks saamise kohta. Toimetusele teadaolevalt anti ministeeriumi töötajatele Väli tulekust teada ja talle oli töölaud ja arvuti juba valmis pandud.

Solvangud maksid nõunikukoha?

Eestimaa Roheliste erakonna liige Jakko Väli märkis möödunud reedel Facebookis enda ametikohaks majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ning kinnitas sotsiaalmeedias, et alustab tööd Kert Kingo nõunikuna. Arutelu tekitas tema sotsiaalmeedias tehtud avaldus: "Kardavad. Värdjad. Et oleme Kerduga liiga võimas tiim. Aga oleme ka. Värisege, raisad."

Järgnesid solvangud Peeter Ernitsa ja Evelyn Sepa aadressil, viimased olid eriti räiged. Seepeale teatas Kingo laupäeval sotsiaalmeedias, et Välist ei saa tema nõunikku.