Viis kandidaati on saanud parlamendisaadikutelt toetuse, et astuda 3. detsembril Euroopa Parlamendi petitsioonikomisjoni ette. Sellele järgneb täiskogu otsus.

Delfi kirjutas septembris, et Laffranque keskendub oma kampaanias sellele, et veenda saadikuid vajaduses leida ombudsmaniks jurist. Senine ombudsman Emilly O'Reilly, kes kandideerib nüüd teiseks ametiajaks, töötas enne Iirimaa ja hiljem Euroopa ombudsmaniks saamist ajakirjanikuna.

Suurem osa Euroopa ombudsmani tööst on aidata kodanikel lahendada probleeme, mis võivad neil tekkida suhtlemisel Euroopa Liidu institutsioonidega. "Nii keskenduks minu tulevane töö enamjaolt tavakodanike aitamisele, sildade loomisele nende ja institutsioonide vahel," märkis Laffranque.

Laffranque sõnul on ta parteideülene sõltumatu kandidaat, teda toetavad Euroopa Parlamendi liikmed erinevatest riikidest ja parteidest.

Lisaks Laffranque'ile ja praegusele EL-i ombudsmanile O'Reillyle kandideerivad Itaalia ombudsman Giuseppe Fortunato, Läti-Ameerika õiguste aktivist Nils Muižnieks ja Rootsi endine parlamendiliige Cecilia Wikström.

Euroopa ombudsmani ametiaeg kestab viis aastat.