Varem Kelly Sildarut ja Magnus Kirti opereerinud Madis Rahu lõikuslaua peal oli reedel käsipallur, kelle põlve eesmine ristatiside vajas taastamist, vahendas ERRi uudisteportaal "Aktuaalset kaamerat".

Seekord oli operatsioon aga tavapärasest keerulisem, kuna operatsioonisaalil oli kahepoolne ühendus konverentsisaaliga ning Rahu pidi lõikuse ajal inglise keeles vastama vaatajate küsimustele. Kogenud kirurgile interaktiivne operatsioon probleemi ei valmistanud.

"Õnneks ülikooli kliinikumis me päris palju tudengitele seletame operatsiooni ajal, /.../ keeruline on kindlasti, kui küsitakse palju. Ma eelmine aasta tegin Rootsis samasugust lõikust ja siis oli praktselt iga 30 sekundi tagant küsimus. Siis oli väga raske, operatsioon venis väga. Siin õnneks ei ole arstid nii aktiivsed küsima ja on lihtsam. Aga tavaliselt sellise opiga ma kaotan ikka üks kilo, higiga," rääkis Rahu.

Spordispetsiifilisi põlvevigastusi esineb Eestis umbes 10 000 juhtu aastas, sellest umbes 1000 on ristatisideme vigastused.