„Ukraina kaitsejõud tabasid ajutiselt okupeeritud Krimmis edukalt suuri dessantlaevu Azovit ja Jamali, sidekeskust ja ka mitut Venemaa Musta mere laevastiku infrastruktuurirajatist,“ teatas Ukraina sõjavägi.

Vene poliitik, Sevastopoli kuberner Mihhail Razvožajev tunnistas oma Telegrami kanalis, et tegemist oli „viimase aja ühe ulatuslikuma rünnakuga“. Ta ütles, et kolm elumaja said šrapnellitabamuse, mille tõttu hukkus 65-aastane mees.

Samuti ütles ta, et osaliselt sai kannatada transporditaristu. Viiel reisilaeval purunesid aknad ja kahjustada sai kolm reisibussi, 13 koolibussi ja üks trollibuss.

Reuters ei suutnud kahju ulatust kohe kontrollida.

Ukraina õhujõudude komandör Mõkola Oleštšuk kirjutas rünnakute kohta sotsiaalmeedias: „Taevas ja meri on ühte värvi! Tänan piloote ja mereväge eduka lahingutöö eest! Krimm on meie! Koos võidule!“

Kui laevade vastu antud löögid leiavad kinnitust, tähendab see tõenäoliselt, et Venemaal on Mustale merele jäänud vaid kolm töökorras dessantlaeva, vahendab CNN. Ukraina sõnul alustas Moskva sissetungi 13 sellise laevaga.

Ukrainale on laevade tabamine ka majanduslikult mõjukas, sest see aitab kindlustada laevateed Odessast ja teistest sadamatest Bosporuse väinani.

Jaga
Kommentaarid