Kohaliku aja järgi umbes kell 01.30 (7.30 Eesti aja järgi) sõitis USA Baltimore’i linnas Francis Scott Key silla otsa konteinerlaev, mille järel varises sild vette. Baltimore’i linnapea andis välja korralduse hädaabiressursside rakendamiseks ja laiendamiseks. Eriolukord jääb kehtima 30 päevaks ja seda võidakse vastavalt tingimustele pikendada või tühistada.

Esialgsetel andmetel oli tegu õnnetusjuhtumiga. Marylandi osariigi kuberner Wes Moore ütles, et kaubalaeva meeskond teatas vahetult enne õnnetust, et laevalt kadus vool.

Baltimore’i tuletõrjeülema James Wallace’i sõnul päästeti hommikul veest kaks inimest, vahendab CNN. Üks neist keeldus abist, teine viidi raskes seisundis haiglasse. Laeva meeskonnaliikmed vigastada ei saanud.

Teiste kannatanute otsingud jätkuvad. Baltimore’i tuletõrjeosakonna pressiesindaja Kevin Cartwrighti ütles varahommikul, et Patapsco jões võib olla kuni 20 inimest ja mitu sõidukit, vahendab CNN.

Kuus ehitustöölist on pärast silla kokkuvarisemist jätkuvalt kadunud - nad parandasid löökauke samal ajal, kui õnnetus juhtus.

Sündmuskohal tehakse koostööd USA rannavalvega. Veetemperatuur on madal, mis annab pressiesindaja sõnul põhjust muretsemiseks. „See on tõsine hädaolukord,“ lisas ta.

Eesti aja järgi kell 12.30 ajal toimunud pressikonverentsil öeldi, et tingimused sündmuskohal on keerulised.

Baltimore’i politsei teatel puuduvad tõendid selle kohta, et laev võis tahtlikult silla otsa sõita.

Marylandi osariigi senaator Johnny Ray Salling ütles, et sillal on oluline roll mitte ainult transpordis, vaid ka kaubanduses. „Selle silla kaotamine on hävitav kogu piirkonna ja idaranniku jaoks,“ ütles vabariiklane Salling.

Riiklik transpordiohutuse amet ütles, et silla kokkuvarisemise uurimiseks moodustatakse meeskond.

Kokku varisenud Francis Scott Key sild Baltimore'is.
Baltimore’i sillavaring.

Sillale sõitis otsa Singapuri lipu all sõitev konteinerlaev Dali. Meresõidu jälgimise veebisait MarineTrafficu järgi oli see teel Sri Lankale. Alus on 300 meetrit pikk ja 48 meetrit lai.

Ametnike sõnul põrkas laev kokku ühe silla sambaga. Kõik 22 meeskonnaliiget pääsesid vigastusteta.

Dali kuulub laevakompaniile Synergy Marine Group, mis kinnitas juhtumit.

Laeva jälgimise andmed näitavad sillaga kokkupõrke hetke.

Kõik sillani viivad teed on suletud.

1977. aastal avatud Key Bridge’ina tuntud sild on 3 kilomeetrit pikk ja osa Baltimore’i ühest põhilisest maanteest.

Õnnetuse põhjuseid hakatakse uurima. Uurimisega liitub FBI.

Uudis on täiendamisel.