Lukašenka sõnul tahtsid terrorirünnaku toime pannud mehed Ukraina asemel põgeneda hoopis Valgevenesse, vahendavad CNN ja Politico Valgevene uudisteagentuuri BelTA.

Lukašenka ütles teisipäevasel pressikonverentsil, et Valgevene väed olid suurendatud valmisolekus ja valmistusid lahinguolukorraks. „Seetõttu ei saanud nad mingil moel Valgevenesse siseneda. Seda tõdedes muutsid nad oma kurssi ja suundusid Ukraina-Vene piiri poole.“

Valgevene riigipea väited lähevad vastuollu Venemaa presidendi Vladimir Putini varasemate väidetega, milles Putin on püüdnud Ukrainat mingil moel rünnakuga seostada.

Lukašenka helistas Putinile, et arutada Valgevene piiri sulgemist, mida Venemaa president oli väidetavalt palunud, vahendas Meduza. Lukašenka sõnul on nad pidevalt suhelnud.

„Miks ma seda ütlen? Sest need [põgenejad] hakkasid Putinile etteheiteid tegema: „Siin ta on, midagi juhtus, aga ta vaikib, ei räägi, ei väljenda end ja nii edasi.“ Jah, me Putiniga ei maganud päevagi! Mida nad sellest teavad? Kui oli vaja sõna võtta, tuli ta välja ja tegi seda,“ rääkis Lukašenka.

Ta on lubanud uurimise arutamiseks Putiniga ühendust võtta. „Nende orkestrandid – meil on mõne suhtes kahtlused ja ma kavatsen helistada Putinile, et oma kahtlustest rääkida,“ ütles Lukašenka.

Terrorirünnak toimus reede õhtul Moskva äärelinna kontserdimajas Crocus Hall. Automaatrelvadega varustatud ründajad tapsid 137 inimest ja 180 sai haavata. Ründajad süütasid maja ja lahkusid. Laupäeva hommikul väitis Venemaa, et ründajad tabati Ukraina piiri lähedalt Brjanski oblastist. Rünnaku võttis omaks ISIS-e Kesk-Aasia haru ISIS-K.