Uut ametiaega püüdev Trump avaldas teisipäeval oma platvormil Truth Social video, milles kutsus oma toetajaid üles ostma kantrilaulja Lee Greenwoodi ballaadist inspireeritud piibli „Jumal õnnistagu USA-d“.

„Head püha nädalat! Paneme Ameerika uuesti palvetama. Suure reede ja ülestõusmispühade ajal julgustan teid hankima koopiat „Jumal õnnistagu USA-d“,“ kirjutas Trump video saateks.

„Kõik ameeriklased vajavad oma kodus piiblit ja mul on neid palju. See on minu lemmikraamat,“ ütles Trump videos.

Mitmed uuringud kinnitavad, et Trump püsib valgete evangeelsete kristlaste seas väga populaarsena. Videos kõnetas ta seda suurt toetajabaasi, rääkides kristluse olulisusest ja kuidas see tema juhtimisel ameeriklaste ellu tagasi tuleb. Ühtlasi lubas Trump kaitsta jumalat meedia ja vasakpoolsete eest.

„Olen uhke, et toetan ja julgustan teid seda piiblit hankima. Peame panema Ameerika uuesti palvetama.“

Pühakirja soetamiseks tuleb välja käia 59,99 dollarit. Trumpi piibel põhineb kuningas Jamesi versioonil ja selles on lisaks USA põhiseadus, iseseisvusdeklaratsioon, õiguste deklaratsioon, USA truudusevanne ning käsitsi kirjutatud refrään raamatu inspiratsiooniallikaks olnud Greenwoodi laulust.

Piibli veebilehel öeldakse, et toode „ei ole poliitiline ega ole seotud ühegi poliitilise kampaaniaga“. Lisaks rõhutatakse, et see ei kuulu Donald J. Trumpile ega temaga seotud organisatsioonidele, vaid Trumpi nime kasutatakse tasulise litsentsi alusel.

Piiblimüük on järjekordne samm mitmete kriminaal- ja tsiviilsüüdistustega silmitsi seisva Trumpi rahahädade parandamiseks, kirjutab Associated Press (AP).

Eelmisel kuul debüteeris ta Philadelphias uut Trumpi kaubamärgiga tossude sarja, sealhulgas 399 dollarit maksvaid kullatud tosse. Jalavarjude taga olevalt ettevõttelt saab osta ka Trumpi kaubamärgiga odekolonni ja parfüüme.

Viimasel ajal on Trump tegelenud ka NFT-de müümisega. Mullu teenis ta digitaalsete kauplemiskaartide seeria müügiga 100 000 kuni 1 miljon dollarit.

Trumpi pressiesindaja ja piibli „Jumal õnnistagu USA-d“ esindajad ei vastanud AP-le, kui palju Trumpile litsentsilepingu või iga raamatumüügi eest tasuti.