Leke ei toimunud seejuures elektrooniliselt, vaid füüsiliselt, kuna suletud laoroomist läks kaduma valik toimikuid. Väljaande allikate sõnul kadusid toimikud, mis puudutasid teiste seas Europoli belglasest tegevdirektori Catherine De Bolle´i ja tema kolme asetätija isikuandmeid. Andmed sisaldasid muu hulgas politseijuhtide aadresse, elukaaslasi ja muud isiklikkku infot.

Paberite kadumisest anti Europoli juhtkonnale teada 6. septembril ja läbivaatuse käigus avastati, et kadunud on veel rohkem dokumente, kui arvatud. Väljaande allikate sõnul tekitas sündmus organisatsioonis palju sahinat ja küsimusi, kuna korrakaitseorgani langemine varguse ohvriks viitab tõsisele julgeolekulüngale. Organisatsiooni inimressursside osakonna juht saadeti sundpuhkusele.

Ametnike sõnul leidis üks heatahtlik kodanik osa dokumente Haagi avalikust ruumist ja toimetas politseisse. Artiklist ei selgu, kas lekkest saadi teada alles tänu sellele või suutsid politseinikud varguse oma jõududega tuvastada.

Europoli ülesandeks on Euroopa politseijõudude töö ja suurte rahvusvaheliste juurdluste koordineerimine ning üleilmne koostöö teiste korrakaitseorganisatsioonidega.

Europoli viimased edukad operatsioonid on viimase kuu jooksul viinud näiteks lapsporno valmistajate, narkokaubitsejate, ravimivõltsijate, lunavaranõudjate, dokumendivõltsijate, migrandismugeldajate ja võltsitud ning salakauba vedajate võrgustike likvideerimiseni ja sadade inimeste vahistamiseni. Muu hulgas arestiti veebruari lõpus pärast Ecuadoris ja Hispaanias toimunud reide narkokartellide vastu 48 miljoni euro väärtuses vara. Samuti veebruari lõpus teatas Europol, et Itaalias, Lätis ja Leedus toimunud reididega peeti kinni 18 inimesest koosnev võrgustik, mis pesi politsei andmeil seitsme aasta jooksul vähemalt kaks miljardit eurot organiseeritud kuritegevusest pärinevat raha.