Marylandi politsei usub, et Francis Scott Key’i silla betooni ja väändunud terasjäätmetesse on lõksu jäänud rohkem sõidukeid.

Kuus kaheksast ehitustöölisest arvatakse surnud olevat. Neli surnukeha on veel leidmata.

Hoiatades, et sukeldujatel ei ole ohutu proovida vrakkidesse tungida, teatas politsei pressikonverentsil, et nad lähevad üle päästetööle, eemaldavad pealisehituse ja saadavad seejärel sukeldujad tagasi ülejäänud laipade kättesaamiseks.

„Sonarvaatluste põhjal usume kindlalt, et sõidukid on ümbritsetud pealisehitise ja betooni sisse, mida me traagiliselt nägime alla kukkumas,“ ütles Marylandi osariigi politsei ülemjuhataja kolonel Roland Butler pressikonverentsil.

Graafika: Hele-Mai Kulleste

Riikliku transpordiohutuse ameti juhtivuurija Marcel Muise ütles eraldi pressikonverentsil, et umbes 300 meetri pikkune konteinerlaev Dali lahkus sadamast teisipäeval kell 0.39, teel Aasiasse.

Kell 1.24 hakkasid laeval käima häiresignaalid, mis andsid märku elektririketest, ning loots teatas peagi raadio teel sadamavaldajale, et laev suundub silla poole.

Abipalvet kuulsid kaks Marylandi transpordiameti üksust sillal teetööde tõttu ja nad sulgesid kõik sõidurajad, mis tõenäoliselt päästis mitmeid elusid.

Muise ütles ajakirjanikele, et kell 1:29 salvestas helisalvesti kokkupõrkega kooskõlas olevad helid.

Peaaegu kogu teraskonstruktsioon varises sekundite jooksul kokku, blokeerides ühe USA kõige tihedama kaubandussadama.

Kaheksa töölist, kes täitsid otse vastutuleva laeva kohal asuva maanteevahelise kiirtee auke, ei saanud evakueerida.