Kella 4 paiku teatati häirekeskusele, et Saku vallas Üksnurme külas Pähkli tänaval on elumaja peale vajunud männipuu. Appi tõttasid Saku vabatahtlikud päästjad, kes nägid, et õnneks polnud puu tervenisti maja peale murdunud, vaid mõned suuremad oksad olid märja lume raskuse tõttu majale vajunud. Käivitati mootorsaag ning oksad eemaldati.

Kell 5.48 sõitsid päästjad Kuusalu valda Pudisoo külla, kus Kuusalu-Leesi teele oli langenud puu ja sulgenud mõlemad sõidusuunad. Kolga vabatahtlikud päästjad jupitasid suure puu mootorsaega. Kella 6 paiku oli tee taas liiklusele avatud.      

Vastu kella 8-t said päästjad kutse Piritale Kose teele, kus suur mänd oli risti üle sõidutee kukkunud. Pirita päästjad käivitasid mootorsae ning vabastasid tee kümmekond minutit hiljem.

„Enne sõidu alustamist tuleb tutvuda teeoludega, valida sõidu- ja teeoludele vastav sõidukiirus ning hoida tavapärasest suuremat pikivahet. Kuna paljudel sõidukitel on all juba suverehvid, siis sellistes oludes liiklemine kasvatab oluliselt liiklusõnnetusse sattumise riske. Tiheda märja lume saju puhul tasub võimalusel kaaluda sõidu edasi lükkamist,“ manitseb päästeamet.

Keskkonnaagentuur annab teada, et täna sajab Harjumaal tihedat lund ja lörtsi. Õhutemperatuur püsib 0 °C lähedal ja teeolud võivad olla libedad.