Vormelisarja üheks geniaalsemaks inseneriks peetav 65-aastane Newey on Red Bullis töötanud 20 aastat ning on aidanud tiimil F1-s võita seitse individuaalset ja kuus meeskondlikku maailmameistritiitlit.

„Meeskond teatab, et tehniline juht Adrian Newey lahkub Red Bulli Tehnoloogiagrupist 2025. aasta esimeses kvartalis. Peainsener astub vormel-1 meeskonna ametist tagasi, et keskenduda Red Bulli esimese hüperauto, väga oodatud RB17 lõplikule väljatöötamisele,“ seisab Red Bulli pressiteates.

„Tema nägemus ja sära on aidanud meil 20 hooajaga võita 13 tiitlit,“ lisas Red Bulli boss Christian Horner.

Mitmed meediaväljaanded, sealhulgas BBC ja Saksa AMuS, teatasid eelmisel nädalal, et Newey lahkub, kuna ta ei ole rahul, kuidas meeskond lahendas Hornerit puudutanud ahistamisskandaali.

Horneri ümber puhkes suur skandaal selle aasta alguses, kui tuli avalikuks, et üks naiskolleeg süüdistas 50-aastast Hornerit sobimatus käitumises, mis seisnes sündsusetutes sõnumites ja naisele saadetud fotodes. Tiimi siseuurimine Horneril süüd ei näinud ning lubas tal tiimijuhina jätkata.

Saksa meedia andmetel oli Newey Horneri peale pahaseks saanud juba eelmise aasta lõpus, kui tiimijuht pisendas peainseneri tähtsust meeskonna eduloos. „Pierre Wache’i juhitav tehniline meeskond teeb suurepärast tööd. Nad ei sõltu Adrianist,“ ütles Horner toona.