65-aastane Newey on Red Bullis töötanud 20 aastat ning on aidanud tiimil F1-s võita seitse individuaalset ja kuus meeskondlikku maailmameistritiitlit. Mitmed meediaväljaanded, sealhulgas BBC ja Saksa AMuS, teatasid eelmisel nädalal, et Newey lahkub, kuna ta ei ole rahul, kuidas meeskond lahendas Hornerit puudutanud ahistamisskandaali.

Red Bull kinnitas teisipäeval, et Newey lahkub 2025. aasta esimeses kvartalis tiimist. Mis saab aga vormeligeeniusest edasi? Newey’i praegune leping Red Bulliga oleks kestnud 2025. aasta lõpuni. Lisaks oli tema töölepingus klausel, mis poleks tal lubanud veel aasta jagu üheski teises F1 tiimis töötada.

Seega oleks Newey justkui 2027. aastani konkurentide jaoks kättesaadamatu. Viimaste teadete kohaselt jõudsid osapooled siiski kokkuleppeni, mis laseb Newey’il energiajoogikontsernist lahkudes mõne teise kuningliku vormelisarja meeskonnaga liituda.

Maineka portaali Motorsport teatel on nii Aston Martin kui Ferrari juba tulusa pakkumise Newey’ile teinud. Kui Aston Martinist mees huvitatud pole, siis Ferrari võimalusi hinnatakse hoopis suuremaks. Motorsporti andmetel kohtusid Newey ja Ferrari F1 tiimi juht Fred Vasseur sel nädalal, et võimalikku koostööd arutada.

Ferrari on juba Vasseuri tüürimisel suuri samme teinud. Veebruaris üllatati kogu vormelimaailma, kui teatati seitsmekordse maailmameistri Lewis Hamiltoni palkamisest. Kui ka Newey suudetakse järgmisel aastal enda ridadesse meelitada, paneb Ferrari kõva aluse, et 2026. aastaks, mil sarjas uued regulatsioonid kehtima hakkavad, MM-tiitli vääriline vormel üles ehitada.