„Kuulumistunne on inimestel kõige suurem tung ja vajadus elus. See on selline energiavahetus – otsida ja leida neid inimesi, kes sind päriselt aktsepteerivad ning armastavad sellisena nagu sa oled, aga samas avavad uusi perspektiive, et kuhupoole veel saab minna – see tundub mulle väga võimas! Ja tegelikult ka püha,“ mõtiskleb ta vastuseks küsimusele, et mis on pühadus tema elus.

Küsimusele kuidas kogutud vaimne tarkus oma argielus reaalselt ja teadlikult praktikasse panna, vastab Merle, et stressirikastes hetkedes on ta mõttes mantrana palvetanud, näiteks lähedase surma puhul, kui pole kuskilt kinni hakata ja oled justkui pidetu hing. „Ka vanemluse kontekstis on üks asi, mis ma olen ära õppinud, et see kõik on bullshit kui sa jääd filosofeerima. Loevad argised teod, oma tähelepanu tagasi toomine oma perekonnale, oma lastele, kodule. Me peame selleni tagasi jõudma, see on lõpuks me püha ülesanne – oma peret hoida. Eriti praegu sellistel aegadel, kus on palju teadmatust, kus sa pead võibolla mõtlema ka plaan B ja C peale, siis saad aru, et sinu ülesanne on kaitsta eelkõige oma peret,“ tõdeb ta.

*

Merle Liivak Praks on elustiiliajakirja EMA peatoimetaja ning samanimelise podcasti autor. Varem on ta olnud ajakirjade Cosmpolitan ja Anne&Stiil peatoimetaja, teinud ajakirjanikutööd erinevates väljaannetes ning olnud ka tele- ja raadiosaatejuht, löönud kaasa paaris mängufilmis. Koos abikaasa Hannes Praksiga kasvatavad nad kahte poega ja üht tütart. Emaks saades süveneski Merle teadliku lapsevanemluse teemadesse, mida ta täna oma loometöös jagab. Ta on olnud ka laste tervisliku toitumise eestkõneleja, näiteks ettevõtmises Kahvliahvi kokakool ja koos Aigar Vaiguga toiduteaduse telesaates „Magus molekul“. Koos Hele-Mai Alamaaga on ta välja andnud populaarsed kokaraamatud „Metsaköök“ ja „Kahvliahvi kokaraamat“.

Ajakirja Eesti Naine podcastis „Iga naine on lugu“ tuleb lisaks emadusesele, isadusele ja lastele juttu ka tasakaalu loomisest ja piiride kehtestamisest, andestamisest ja pühadusest, meediast ja noortest, kogukonnatundest ja oma pere hoidmisest.

Marcella Bali tooted leiad marcella.ee e-poest. Sooduskoodiga „Naine10“ on tooted Sinule 10% soodsamad!

1x
00:00

Jaga
Kommentaarid