President Karis arutas minister Kiigega ja teadusnõukojaga võimalusi vaktsineerimise hõlmatuse tõstmiseks, et kaitsta riskirühmi ja piirata koroonaviiruse leviku korral inimeste raskesti haigestumist. „Pandeemiaga toimetulekuks on vaktsineerimine kõige olulisem. Vaktsiin on peamine abivahend, kuidas kaitsta riskirühma kuuluvaid inimesi, hoida koole avatuna, et meie lapsed saaksid tarkust omandada, võimaldada kultuurielu ja ettevõtjatel oma tegevust jätkata,“ lausus president Karis.

Riigipea rõhutas kohtumistel nii riigi, kohalike omavalitsuste, perearstide kui ka kogukonnajuhtide koostöö tähtsust, et aidata inimesi neid ootavate vaktsiinidoosideni ja jagada vastuseid ülal püsivatele küsimustele.

„See ei ole ainult sotsiaalministeeriumi mure, vaid samuti valla- ja linnajuhtide, omavalitsuste sotsiaaltöötajate, valitsuse kommunikatsiooniinimeste, teadlaste ja perearstide, kogu riigi ühine probleem, mis tähendab, et ka kogu riigil tuleb ühiselt tegutseda, et vaktsineeritud inimesi oleks tunduvalt rohkem,“ ütles president Karis.

Tervise- ja tööminister Kiik ning teadusnõukoja liikmed andsid president Karisele kohtumistel ülevaate koroonakriisi lahendamisest ning tõdesid, et nakkuse leviku olukord teeb eriti muret vähese vaktsineerimisega hõlmatud maakondades.

Haiglad on sel aastal koroonaviiruse nakkuse leviku tõttu juba pidanud piirama plaanilist arstiabi, mistõttu pole kümned tuhanded abivajajad saanud plaanilist ravi, aga olukord haiglates tõotab minna raskemaks. „Iga süstitud vaktsiin on leevendus meie meditsiinisüsteemi ülekoormusele, mis tähendab paremat ravi kättesaadavust muude raskete tervisemuredega patsientidele,“ sõnas president. „Vaktsineerimine on üks tõhusamaid viise tagada, et ühiskonda ei peaks panema lukku.“