Seadus annab võimaluse kasutada e-hääletusel peale ID-kaardi ka sertifikaatidega varustatud SIM-kaardiga mobiiltelefoni, millega tuvastatakse valija ja sisenetakse Interneti e-hääletamise süsteemi. ID-kaardilugejat asendab sel juhul mobiiltelefon ja ID-kaardi sertifikaate mobiiltelefoni SIM-kaardile antavad sertifikaadid. Seega täidab mobiiltelefon sisuliselt kaardilugeja rolli.

Mobiil-ID kasutuselevõtuks tehti ka turvaanalüüs, mille kohaselt on ID-kaart ja mobiil-ID turvalisuselt samaväärsed.

Kui justiitsministeerium soovis mobiil-ID kasutamise võimaluse jõustada eeloleva aasta 1. augustil, siis riigikogu toetas ettepanekut, mille järgi hakkab see kehtima alles 2011. aasta jaanuarist. Seega ei saa m-hääletust tuleva-aastastel Euroopa Parlamendi ja kohalike volikogude valimistel veel kasutada, kuid see võimalus tekib inimestel 2011. aasta kevadel toimuvatel riigikogu valimistel.

Teise, üldises korras jõustuva muudatusena pikendab seadus e-hääletuse aega kolmelt seitsme päevani. Kui praegu saab elektrooniliselt hääletada 6.-4. päevani enne valimisi, siis muudatuste jõustudes pikeneb hääletamise aeg 10.-4. päevani enne valimispäeva. Samas kaob eelhääletamine maakonna valimiskomisjonides, kuna justiitsministeeriumi kinnitusel on vajadus selle hääletamisviisi järele e-hääletamise juurutamise tõttu vähenenud.

Riigikogu võttis seaduse vastu 11. detsembril 80 poolthäälega. Seaduse vastuvõtmist toetasid Reformierakonna, Isamaa ja Res Publica Liidu, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna, Keskerakonna ja Eestimaa Roheliste fraktsiooni kuuluvad riigikogu liikmed, Rahvaliidu saadikurühma liikmed hääletusel ei osalenud.