Õnnetus juhtus Tallinna-Narva maatee 55. kilomeetril Kuusalus vallas Kemba külas. Esialgsete andmete kohaselt jäi maanteel lumehange kinni Land Rover, millest väljunud mees sai löögi mööduvalt sõidukilt ja hukkus sündmuskohal. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel, teatas Põhja prefektuuri pressiesindaja.

Seoses üliraskete ilmaoludega soovitab politsei võimalusel autosõidust loobuda. Kui sõit on siiski vältimatu, tuleb tavapärasest tunduvalt ettevaatlikum olla nii kiiruse valikul kui ka pikivahe hoidmisel ning jätta endale ohuolukorras reageerimiseks piisavalt aega.

Asulavälistel teedel liiklemisel on mõistlik juba eelnevalt läbi mõelda, mida teha lumme kinni jäädes või kui tee osutub läbimatuks. Siin on abiks lumelabidas, kaasreisija jõud ning soojad riided. Kui peate abi palumiseks või auto lükkamiseks sõidukist teel väljuma, tehke nii sõiduk kui ka ennast teistele juhtidele võimalikult nähtavaks kas siis helkuri, helkurvesti, taskulambi või kasvõi telefoniga. Teel peatumisel lülitage kaug- või lähitulede asemel sisse parktuled.

Tänase ilmaga tuleb paraku arvestada halvimaga, mistõttu riietuge igal juhul soojalt, sõltumata sellest, kui pikka sõitu plaanite, laadige telefoni aku ning varuge piisavalt bensiini.