Ma ei tea, kui palju teab hr. Espenberg Vene rahvuslikest tavadest ja kommetest, kuid näiteks EMA Vene tavaühiskonnas tavaliselt Teietatakse. Seda teeb muuseas ka tema isiklik ABIKAASA. (Eestlaste hulgas pole nagu kombeks).

Teiseks: kas on hr. Espenberg läbi oma loputatud ajude korraks lasknud, miks need Natašad, Manjad ja Marusjad üldsegi on sunnitud seesugust häbiväärset ametit pidama?

Aga vaat seepärast, et teatud Eestimaa regioonides on terved leibkonnad ilma igasugusest sissetulekust, mehed kes kunagi kaevurite, meremeeste, treialite, freesijate ja kaugsõiduautojuhtidena korraliku kopika koju tõid vedelevad tegevusetult tööta, ka naabri aiamaa kaevamise eest ei maksta muu kui samakaga, ka emal pole kohalikus poes müüja või koristajana võimalik tööd leida, kuna see pandi kolm aastat tagasi ostjate puudumise tõttu kinni.

See Nataša oma KEHAGA teenitud palgaga peab aga üleval oma ema, isa, ilmselt ka mehe, tema teenistuse eest saavad hariduse nooremad õed-vennad ja kasvab vanavanemate juures ka tema laps(vahel ka kaks, mõnikord ka enam).

Kui oleks õigel ajal hakatud tegelema Eesti vabariigis Venekeelse elanikkonna tõeliste probleemidega, mitte Dvigateli, Volta ja Numbritehaste kibekiire sulgemisega, oleks meil praegu, ma arvan hoopis nagu mujalgi maailmas ülekaalus hoopis kolmanda maailma riikidest pärit prostituudid. (Muuseas 90% prostituute valdab perfektselt Eesti, Soome ja Inglise keelt.) Kui neile leida rakendus mõnes muus majandussfääris, arvan, saaks selle probleemi purki panna.

Et vähegi mitteteadlik lugeja mõistaks Eesti ja Venekeelse elanikkonna sissetulekute erinevust(seda muide ka Tallinnas),toon lihtsa näite: vaadake majade ja suvilate tagahoovidesse-kui Eestlasel on seal muru ja laste kiiged, siis lihtne Vene inimene on teinud sinna peenrad ja kasvuhooned, et nii veidikegi perel midagi musta leiva ja makaronide kõrvale võtta oleks. Ja neid peab miinimumpalga eest 12-tunniseid tööpäevi tehes veel hooldada ka jõudma, (Ja valvata, et kodutud saaki minema ei veaks)Eestlasest täissöönud naaber aga veel irvitab ka takkaotsa vaese Vene mutikese üle, et näe kus lollakas, orjab siin, mine Säästukasse, seal ju kõik poolmuidu käes. Aga kui see poolmuidu on ka viimaste vaevaga teenitud kopikate ja mitteelamisväärse pensioni eest?

Mitte aga see pole põhiküsimus. Selle asemel, et tegelda Venekeelse elanikkonna, eriti just selle kodakondsuseta osa probleemidega(nii majanduslike, kui ka kultuurilisega)käib ikka üks arutu jama Tõnismäe monumendi ümber. Hr. Espenberg nimelt väidab, et enamus Eestlasi lihtsalt ei julge oma arvamust välja öelda. Ei julge jah. Sest kardetakse kaotada töökohta, teha halba laste karjäärile, sattuda ebasoosingusse miskisse liitu kuuluva natsionalistist naabrimehe silmis. Sest see arvamus, mida välja ei öelda, pole mitte see, mida hr. Espenberg loodab kuulda. Nimelt enamus keskealistest ja vanematest Eestlastest on kuju paigalejätmise POOLT. Ja see et Venelased ei tea midagi Eesti ajaloost, on päris vale arusaam. Noorem põlvkond Eestlasi lihtsalt ei teagi õieti, mis siin üldse aastatel1941-1944 ja 1945-1992 toimus. Ja tundub et mitte ainult noorem, sest kuidas muidu seletada pr. Oviiri suurepärast sõnavõttu Europarlamendis (PM 1.07) kus ta veendunult teatab, et Eestis pole aastatel 1941-1944 tapetud MITTE ÜHTEGI (sic!) JUUTI !!!!!!!!!!! Kui ta tõesti ei olnud siiani midagi kuulnud ei Klooga Koonduslaagrist, ei Tartu tankitõrjekraavist, ega Kalevi-Liivast, ja arvas tõemeeli, et antifašistlik liikumine lihtsalt igavusest käis seal koerasitta(mis rohkem nagu inimese oma) korjamas, siis nüüd oleks tal soodne võimalus lugeda läbi hiljuti ilmunud unikaalsete dokumentide kogumik FAŠISTIDE ja nende KÄSILASTE KURITÖÖDEST BALTIKUMIS(EESTI).1941-1944.Siis ta ehk saab aru, et rahvusvahelisel tasandil pole mõtet lausvalet ka suust välja ajada.(Seda enam, et suur osa siin mõrvatud juute oli deporteeritud Eestisse Kesk-Euroopast. Ei usu, et nende kodakondsed seda ei teaks, kus nende omaksed kuuli kuklasse said.).

Kui Eestis poleks toimunud inimsusevastaseid kuritegusid, siis miks andis USA valitsus omal ajal Nõukogude Liidule välja hr. Karl Linnase ja miks suri ta teel Tallinna Patarei vanglasse? Et Ameerikas polnud türmis kohti või? Naeruväärne. Noorem põlvkond õpib aga koolis nähtavasti suurepärase ajaloolase ja Gruusia riiginõuniku Mart Laari õpikust, et Suurt Isamaasõda(Teist Maailmasõda)pole üldse olnudki, lihtsalt kamp eri rahvustest ebakaineid kodanikke läks kaklema Hispaaniast Venemaani välja, suurimad kismad toimusid Stalingradi ja Kurski õllekate taga, Juudid aga ehmatasid ära ja panid ennast ise põlema(Delirium Tremens)

Otse loomulik, et pronkssõduri teisaldamisega on näiliselt nõustunud nii kirikuringkonnad kui ka Juudi Kogukond, sest keda kiusasid taga ja hävitasid FAŠISTID? Mis ja kes on aga Eestis praegu väga hoogsalt ja julgelt pead tõstmas? NATSIONALISM, NEOFAŠISM. Seega äraarvatuna ka NEONATSISTID ja NEOFAŠISTID. Kuna paljudel on ilmselt tunne, et tuleks asuda tasapisi teele oma etnilise kodumaa poole, enne kui ahjuajamiseks läheb, ollakse nõus kõigega. Ka paljudele pühade monumentide teisaldamisega ja säilmete ümbermatmisega ükskõik kuhu. Kasvõi sohu. Ainult laske elada ja olla.

Ja kirikuga on asi lihtne. Aastaid kestab vaidlus õigeusukiriku varade ümber. Lubada neile, et olge vait ja küll me anname(seda nii ühele, kui teisele, sest kaklevad nad põhiliselt omavahel, lubada mitte pretendeerida Petserimaale, mida ju nagunii reaalselt ei tehta)lubada, et kui teie ei tõsta kisa monumendi ümber, siis meie Madissoni poisse tüüri juurde ei lase(mis jällegi ei sõltu enam valitsusest, vaid VALIJATEST),ongi soovitud tulemus käes. Palun, matke säilmed ümber, viige kuju, kus see ja teine, meie oleme vait.

Kaua te vait olete?
Kaua meie vait oleme?
Hea küll, neonatsid tulevad võimule, Iisraeli poegadel on Iisrael, teistel rahvastel nende etnilised kodumaad, kellel jõudu ja võimu nende eest välja astuda.
Aga kuhu lähen mina, lihtne Eestlane?
Kuhu lähed Sina, lihtne Eestlane, kes Sa ei mõtle nagu NEMAD?

Võtke nüüd julgus kokku ja tulge kodust eide seelikusaba tagant välja. Ütleme ka sõna sekka.

Seletame lastele ja lastelastele mis ja kuidas TEGELIKULT oli. Mis saab siis, kui laseme asjadel minna nii, nagu peadtõstvad UUSFAŠISTID on plaaninud. Eesti Mees, kui Sa ei taha, et korduvad 1941-1944,ära nüüd enam vait ole.

VEEL ON JÄÄNUD AEGA. Aga seda pole üldse, kui me veel pikalt molutame.