Täna Postimehes avaldatud värskete Emori uuringute järgi on Keskerakonna toetus avalikkuses tõusnud 22%. Järelikult on Keskerakonna toetus viimase kuuga kasvanud, mitte aga kahanenud nagu püüab väita Postimees eelmise aasta andmetega võrreldes, teatas Keskerakonna pressiesindaja.

Reformierakonna toetus oli samadel andmetel mai algul 46%, tänaste uuringute järgi on see aga 1% võrra kahanenud. Kui võrrelda mai algust ja mai lõppu, siis räägivad tulemused igal juhul Keskerakonna toetuse tõusust ja Reformierakonna langusest, mitte vastupidi, on teates kirjas.

Postimeest võiks ümber mõtestada parteilise ajakirjanduse rolli ja andma oma lugejaskonnale siiski mõnikord ka objektiivset informatsiooni, teatas Keskerakonna pressiesindaja.

Kui mullu kevadel toetas Keskerakonda stabiilselt 32–33 protsenti valijaist, siis tänavu mais langes erakonna toetusreiting 22 protsendile, kirjutab Postimees. Eriti drastiliselt on Edgar Savisaare juhitava erakonna populaarsus kahanenud eestikeelsete valijate seas — nii mullu mais kui selle aasta alguses oli erakonna poolt valmis hääletama 26 protsenti eestlastest, viimase uuringu andmetel aga vaid 10 protsenti.