„Kruuse näitab, et ta pole eelarveprotsessiga kursis, nõudes täna sisuliselt valitsuse tagasiastumist, avaldades umbusaldust ka endisele Tartu linnapeale, praegusele peaministrile Andrus Ansipile, kelle juhtimisel koalitsioon on kärpekokklepped sõlminud," ütles Tsahkna pressiesindaja vahendusel.

"Kärpepakett sündis ühiselt, ei ole minu asi praegu öelda, kelle ettepanekul omavalitsuste osas kärbe tehti, kuid Kiisleri alatu süüdistamine tähendab sisuliselt valitsuskoalitsiooni umbusaldamist," jätkas IRLi peasekretär.

Tsahkna hinnangul tundub, et Tartu linnapea ei taju riiki kui tervikut, ehkki riigi, nagu ka linna juhtimises on möödapääsmatult oluline mõista ühiskonda, riiki ja selles toimuvaid protsesse.

„Teine võimalus on, et Kruuse on Reformierakonnast lahkunud, tegutsedes vaba radikaalina, kes ei peagi tajuma sidet Reformierakonnaga või vastutust selle poliitika eest," ütles Tsahkna.

„Tartu linnapea ambitsioonid pole saladuseks ei Tartus ega Elvas, paraku näitab Kruuse intriig olukorras, kus valitsuskoalitsioon on saavutanud keerulise kokkuleppe solidaarseks kulude kokkuhoiuks, et need ei täitu," on peasekretäri seisukoht.