„Härra Jüri Pihl edastas tõepoolest kaitsepolitseiametile 2. detsembril 2009 avalduse, milles palus alustada kriminaalmenetlust härra Andrus Ansipi, Urmas Paeti ja Rein Langi suhtes karistusseadustiku paragrahv 232 (riigireetmine-toim.) tunnustel,“ kinnitas kapo komissar ja pressiesindaja Andres Kahar Eesti Päevaleht Online’ile.

Kahar lisas, et kuna avaldusest ei nähtunud ühtki asjaolu, mis oleks viidanud riigireetmise tunnustele, siis puudus kriminaalmenetluse alus ning kaitsepolitseiamet jättis kriminaalmenetluse alustamata. Mittealustamise otsusega nõustus ka riigiprokuratuur.

Jüri Pihl Delfile teemat pikemalt kommenteerima ei nõustunud. Ütles vaid, et kui tal tekivad mingid kõhklused või kahtlused, siis on see tema ja vastavate riigiorganite vaheline asi.

“Ma ei hakkaks selle üle pikemalt spekuleerima. See on nende (riigiorganite — toim.) õigus otsustada, minul kui kodanikul on õigus ja kohustus rääkida teatud kõhklustest ja kahtlustest,” ütles Pihl.

“Minu süda on teistpidi rahul, selles osas, et ma mingitele mulle tunduvatele asjaoludele olen tähelepanu juhtinud,” lisas Pihl.