Anne Eenpalu märkis oma avalduses, et soovib oma seniselt ametikohalt lahkuda omal soovil, teatas ETAle Kaitseliidu pressiesindaja Tanel Rütman.

Kuna Anne Eenpalu oli tegevteenistuses, peab tema lahkumisavalduse kinnitama kaitseväe juhataja kontradmiral Tarmo Kõuts, kes viibib praegu visiidil Norras.

Anne Eenpalu ütles ETAle, et esitas lahkumisavalduse põhjusel, et ajakirjandus on talle piisavalt palju halba teinud. “Kaitseliit vist kardab oma maine pärast,” ütles Eenpalu.

Kaitseliidu ülema käskkirjaga algatati esmaspäeval teenistuslik juurdlus, et selgitada välja Eenpalu juhitud Kodutütarde esinduse Keskerakonna kongressi külastamise vastavust seadusandlikele aktidele. Vaatamata Eenpalu lahkumisavaldusele viib Kaitseliidu peainspektor kapten Mati Sülluste lõpuni algatatud juurdluse.

Juurdluse tulemused esitab Sülluste Kaitseliidu vanematekogule seisukoha võtmiseks. “See koosneb erinevate poliitiliste jõudude ja avaliku elu tegelastest, kes peaks siis asjale objektiivse hinnangu andma,” lausus Rütman.

Rütmani sõnul tuleb kapten Süllustel viia juurdlus läbi kümne päeva jooksul, kuid seda loodetakse teha veel selle nädala jooksul. Rütman ei osanud veel öelda, millal hakkab Kaitseliidu vanematekogu teenistusliku juurdluse tulemusi arutama.

Eenpalu sõnul pole veel mingit juurdlust toimunud. “Kui meie organisatsioon saab kutse, siis me läheme ja tervitame,” ütles Eenpalu. “Paistab, et ühiskond pole valmis armastama lapsi. Midagi pole teha. Väga kurb, et Eesti riik ei armasta lapsi.”

Kodutütarde juhi kohalt lahkuda sooviva Eenpalu sõnul tuleb hakata nüüd mõtlema, kuidas hakata kujundama sellist vaimsust, et Eesti riik oskaks armastada oma lapsi. “See on suur ülesanne ja võib-olla saan ma seda ülesannet täita siis, kui ma pole kaitseväe ametnik,” ütles Eenpalu. “Isiklikult on mul väga kahju, et 3,5 aastat olen saanud organisatsiooni juhtida ja nüüd valatakse poriga üle.”

Eenpalu sõnul on Kodutütred käinud ka ühel Res Publica üritusel Tartus, kuid siis ei võtnud ajakirjandus seda üles. Siis kodutütred küll ei tervitanud, vaid olid vormis ja jälgisid haridusteemalist arutelu, selgitas Eenpalu.

Kaitseliidu allorganisatsiooni Kodutütarde peavanem Anne Eenpalu viis oma hoolealused laupäeval Keskerakonna kongressile. Ligi 20 põhikooliealise kodutütrega Keskerakonna kongressile läinud Eenpalu hüüdis Kodutütarde nimel Keskerakonda tervitades: “Elagu Eesti Vabariik! Elagu Keskerakond! Elagu Edgar Savisaar!”

Kodutütarde elagu-hüüete järel tervitas Keskerakonna liider Savisaar noori kättpidi. Kongressil andsid kodutütred ka tõotuse, milles lubasid hoida isamaad, aidata ligimest ja jääda ustavaks kodutütarde põhimõtetele ning seadustele.

Kuna Anne Eenpalu oli tegevteenistuses, peab tema lahkumisavalduse kinnitama kaitseväe juhataja kontradmiral Tarmo Kõuts, kes viibib praegu visiidil Norras.

Kaitseliidu ülema käskkirjaga algatati eile teenistuslik juurdlus, et selgitada välja Anne Eenpalu poolt juhitud Kodutütarde esinduse Keskerakonna kongressi külastamise vastavust seadusandlikele aktidele.