Greeni kaitsja vandeadvokaat Uno Feldschmidti sõnul on kunagisel Eesti NSV välisministril vastavalt seadusele õigus riigile esitada nõuded kahjude hüvitamise kohta. “Loodame selles osas riigiga kokkuleppele jõuda ning kohtuteed esialgu ei plaani. Tegemist on väga suurte summadega,” ütles Feldschmidt ETAle.

Tulenevalt omandireformi aluste seadusest ning elamuseadusest pikeneb Greeni üürileping alates selle tagastamisest õigusjärgsele omanikule. Vastavalt lepingule on Greenil, alates maja tagastamisest omanikule, õigus seal veel kaheksa aastat elada. “See, kas ta seal nii kaua elada tahab, on iseküsimus,” märkis Feldschmidt.

Mullu 24. oktoobril otsustas Tallinna ringkonnakohus tagastada Greenile kuulunud maja Nõmmel Kurni 31 Eesti riigile, kes tagastab selle õigusjärgsele omanikule, kommunistide poolt hukatud Eesti Vabariigi armee kolonelleitnandi Johannes Reinola tütrele Stella Helene Reinola D’Aquilale.

Ringkonnakohus tühistas Tallinna linnakohtu 2000. aasta 26. septembri otsuse ja tunnistas Greeni poolt 1989. aasta 11. septembril sõlmitud Kurni 31 asuva elamu ostu-müügilepingu ning Greeni ja Eesti Vabariigi vahel 1998. aasta 17. veebruaril sõlmitud maa ostumüügilepingu ja asjaõiguslepingu tühisust.

Kohtuotsuse kohaselt tuleb Tallinna linnakohtu kinnistusameti vastavasse registrisse kanda omanikuna Eesti Vabariik. Lisaks mõistis kohus Eesti riigilt ja Greenilt kummaltki 8000 krooni Stella Helene Reinola kohtukulude katteks.

Green kaebas Tallinna ringkonnakohtu otsuse edasi riigikohtusse, ent riigikohtu loakogu kaebusele möödunud nädalal menetlusluba ei andnud ning seetõttu jäi jõusse alama astme kohtu otsus.

Mullu 29. novembril pakkus Tallinna Nõmme linnaosa Greenile uut krunti, mille saamiseks esitas endine olümpiakomitee juhataja linnavalitsusele ka avalduse. Nõmme linnaosa vanema Urmas Paeti sõnul on ta Greeniga kohtunud ja krundi suhtes kokku leppinud.