Laar ütles täna Riigikogu istungil, et Riigikogu Euroopa Liidu tulevikukonvendi delegatsiooni moodustamise eelnõu on “üks selliseid, mis võib tundub väheolulisena või eelnõuna, millega võib nalja teha, mis tegelikult aga on väga oluline”.

Laar ütles, et Euroopa Liit on pöördunud kõigi liikmesriikide ja kandidaatriikide poole palvega saata 1. veebruariks oma esindajad Euroopa tulevikukonventi. “Teiseks on selge see, et loomulikult ei kuku taevas maa peale ega Eesti riik ei hävi, kui me seda ei tee,” lausus Laar. “Kolmandaks on selge see, et kui me sellega hakkama ei saa 1. veebruariks, teeme me ennast ikka tõsiselt lolliks.”

Riigikogu väliskomisjoni kuuluv Laar ütles, et kui Riigikogus on saadikuid, kes soovivad, et Eesti Riigikogu ja Eesti riik jääks lolliks, siis võivad nad esitada parlamendi otsuse eelnõusse oma parandusettepanekud ja lasta eelnõu vastuvõtmise põhja.

“Niikuinii lõpeb see täpselt samal kombel. Niikuinii saadetakse need kaks inimest, kelle väärikuses ilmselt keegi ei kahtle, sinna Eestit esindama kokkuvõttes,” väitis Laar. “Küll kaotame aga aega, jätame endast väga rumala mulje.”

Rahvaliit tegi täna ettepaneku muuta parlamendis arutusel olnud eelnõu Euroopa tulevikukonvendi delegatsiooni moodustamiseks. Kui parlamendi väliskomisjon oli teinud ettepaneku nimetada delegatsiooni liikmeteks Peeter Kreitzberg Keskerakonnast ja Toomas Hendrik Ilves Rahvaerakonnast Mõõdukad ning asendusliikmeteks Tunne Kelam Isamaaliidust ja Ülo Tärno Keskerakonnast, siis Rahvaliit soovib isamaaliitlase Kelami nimetamist delegatsiooni liikmeks ja rahvaliitlase Janno Reiljani nimetamist asendusliikmeks.