Kokkulepe näeb ette koostööd Riigikogus seaduseelnõude menetlemisel, umbusalduse avaldamisel ja muude küsimuste lahendamisel, teatas ETAle Keskerakonna infojuht Evelyn Sepp.

Keskerakond ja Ühendatud Rahvapartei (EÜRP) kinnitasid kokkuleppes, et osapooled ei toeta umbusalduse avaldamist peaministrile ning valitsuse liikmetele ning Riigikogu alatiste komisjonide esimeestele ja aseesimeestele, kes on valitsuskoalitsioonis.

Ka leppisid erakonnad kokku, et nad peavad oluliseks riigipoolset toetust väikesele ja keskmisele ettevõtlusele ning toetavad riigi kontrolli säilitamist juhtivates infrastruktuuriharudes.

Koos hakkavad Keskerakond ja EÜRP töötama välja ka riiklikke programme, et vähendada vaesust ja leevendada teravaid sotsiaalseid probleeme ühiskonnas.

Lepingus lubavad Keskerakond ja EÜRP rakendada jõupingutusi konflikti lahendamiseks Eesti õigeusukiriku kahe erineva kanoonilise alluvusega haru vahel.

Ühiselt töötatakse välja ka eelnõu, et tagada perekondade taasühinemine Euroopa Liidus ja Euroopa Nõukogus toimivatel põhimõtetel.

Keskerakond ja EÜRP seavad lepingus eesmärgiks moodustada järgmisel kevadel toimuvateks Riigikogu valimisteks laiaulatuslik tsentristlik poliitiline allianss.

Koos erakondadevahelise lepinguga kirjutasid Tallinna linnavolikogu Keskfraktsiooni esimees Toivo Tootsen ja fraktsiooni Rahva Valik esimees Jevgeni Tomberg alla ka fraktsioonide koostöömemorandum, mis sätestab Keskerakonna ja EÜRP liikmete kooskõlastatud tegevuse Tallinna linnavolikogus.

Eestimaa Ühendatud Rahvaparteil on Riigikogus kolm liiget ja Tallinna linnavolikogus neli esindajat, kes nüüdsest toetavad Keskerakonna ja Reformierakonna koalitsiooni hääletamistel nii parlamendis kui pealinna volikogus.

Koos Keskerakonnaga valitsusliitu kuuluv Reformierakond sõlmis eelmisel nädalal riigikogulase Sergei Ivanovi juhitava Vene Balti Erakonnaga Eestis kokkuleppe alustada tihedat koostööd, mis võib kaks parteid koos valimistele viia.