Abilinnapea Jüri Ratase sõnul on juba jaanipäevaks vaja märgistada jalgratturite liikumisrajad, mis ühendaksid kesklinna Pelgulinnaga ja võimaldaksid ohutu rattaliikluse läbi kesklinna Järvevana tee poolt ning samuti kesklinna sadama piirkonna kaudu, edastas Raepress.

Möödunud aastal ehitati jalgrattateid Tallinnasse 10 miljoni krooni eest, sel aastal on eelarves jalgrattateede võrgustiku rajamise jätkamiseks samuti 10 miljonit krooni.

Uued jalgrattateed ehitatakse Sõle tänavast Madala tänavani ja Kolde puiesteele. Lasnamäele ehitatakse jalgrattatee, mis ühendab Mustakivi jalgrattatee Pirita teega.

Reedel toimub jalgrattateede kontrollsõit Lasnamäe ja Pirita suunal, mis on jätkuks 14. mail toimunud Haabersti, Põhja-Tallinnat ja Kesklinna läbivate jalgrattateede testsõidule. Jalgrataste testsõit algab kell 12 linnavalitsuse maja eest ( Vabaduse väljak 7).

Sõidu teevad kaasa abilinnapea Jüri Ratas, kommunaalameti juhtivad spetsialistid, liikluspolitsei, teede ehitajad, Eesti Roheline Liikumise ja Prussakovi nimelise jalgrattaseltsi esindajad.