„Ta kirjutas, et pakub tööd Küprosel… et nad otsivad Eestist tüdrukuid, kes oleksid nõus abielluma seal illegaalsete immigrantidega, kes saavad Euroopa naistega abielludes elamisloa, vastutasuks otsiksid nad seal mulle töökoha,” selgitas Maarika (nimi turvalisuse kaalutlustel muudetud — toim), kirjutab Eesti Päevaleht.

Kuigi Maarika räägib nüüd, et asi tundus talle kahtlane ja „liiga ilus”, võttis ta siiski vedu ja hakkas juba kohvreid pakkima — palka lubati 900 eurot (pisut üle 14 000 krooni).

Kelly, kes ennast rohkem ei tutvustanudki, saatis talle juba mõne päeva möödudes e-posti teel Küprose pealinna Nikosiasse suunduva lennuki elektroonilise pileti — lend pidi seega toimuma kõigest nädal pärast tutvuse sobitamist internetis.

Maarikal jäi tol päeval siiski Tallinna lennujaama sõitmata, sest tema vend ja tuttavad hakkasid asja vastu täpsemalt huvi tundma ja neile tundus see kahtlane, ühendust võeti ka kohaliku politseiga, kes läks Maarikaga rääkima ja talle asju selgitama.

Triin Hiiesalu konsulaarosakonnast tõdeb, et naised, kes fiktiivse abielu ja tööpakkumise peale kohvrid pakivad, kohapeal enamasti lubatud tööd ja palka ei näe: „Riiki jõudes on selgunud, et tööülesannete hulka kuulub ka seksuaalteenuste osutamine, millest keeldumise puhul ähvardab tööandja kas trahvi või muu karistusega. Satutakse olukorda, kus Eestisse tagasi pöördumiseks ei ole ei dokumente ega piisavalt raha.”