Sündmust pealt näinud trenniline selgitas Delfile, et Männiku kilehall meenutab sisuliselt suurt kuppeltelki. Talve jooksul oli aga kogunenud trossivõrestiku aukudesse tonnide viisi lund ning see hakkas tänase sulaga vaikselt vajuma. Pealtnägija sõnul oli kuulda alguses kuidas lumi koos telgiga vajuma hakkas ning turvalisuse huvides jooksid kõik hallis viibinud trennilised välja.

Kuna aga tundus, et midagi väga hullu pole, otsustati halli tagasi minna. Paar minutit peale halli naasmist vajus aga lumi mitmest kohast läbi kile ning tonnide viisi lund hakkas saali kukkuma. "Ma kartsin oma elu pärast sest tundus, et kümnete tonnide viisi lund kukub sisse," rääkis hallis trenni teinud pealtnägija Delfile. Tema sõnul vajus lõpuks kogu hall kokku, kaasa arvatud hall raudvärav.

Pealtnägija sõnul toimus kõik umbes 10 minuti jooksul.

Nõmme linnaosavanem Erki Korp ütles Delfile, et kuna ilm täna pärastlõunal muutus, andsid halli kinnitused paarist kohast järgi. Tema sõnul juhatati sees olnud jalgpallitrennis osalejad hallist välja ja seejärel lasti hallist õhk välja, et vältida kile edasist purunemist. Vigastada tema sõnul keegi ei saanud. Nõmme linnaosavalitsus saadab homme inimesed appi halli koristama.

Männiku halli omanike eestkõneleja Lissel Poomi sõnul halli tonne lund ei sadanud. "Lume raskuse tagajärjel tekkis ühte nurka rebend. Alles peale seda, kui kõik hallis olijad olid rahulikult väljunud, mõni veel tagasi sisse läinud ning pilti teinud, seisatati masinad ning hall langetati. Viimane õhk lasti hallist välja kell 21:00," ütles Poom.