"Luukas Ilves valiti välja juunis-juulis toimunud avalikul ja ametlikul konkursil, mis koosnes kolmest voorust. Ilves vastas kõikidele esitatud nõuetele ning osutus läbi kõikide voorude ja tiheda konkurentsi tugevaimaks kandidaadiks," ütles kaitseministeeriumi pressiesindaja Peeter Kuimet.

Kaitseminister Jaak Aaviksoo ütles Delfile, et talle teeb heameelt toimunud konkursi tugev tase, millele laekus 40 taotlust ja millest 11 tugevat kandidaati kutsuti edasi järgmisse vooru.

"Luukas Ilves paistis silma oma teadmiste põhjalikkusega ja senise elulooga, seal hulgas laitmatu ajateenistusega Eesti kaitseväe õhutõrjepataljonis. Usun, et tema teenistus kaitseministeerumis saab olema sama laitmatu ja särav,” ütles Aaviksoo.

Luukas Ilves õppis Ameerika Ühendriikides Stanfordi ülikoolis filosoofiat ja rahvusvahelisi suhteid. Pärast ülikooli lõpetamist möödunud aastal läbis ta ajateenistuse Tapa õhutõrjepataljonis.

Tänavu 27. mail kaitseväest tagasi tsiivilellu siirdunud Luukas Ilves sõnas toona, et kavatseb suvel natuke puhata ning siis leida Eestis tööd julgeolekupoliitika valdkonnas. Luukas Ilvese sõnul pole Eestis kindlasti Stanfordi ülikooli diplomi ja rahvusvahelise kogemusega inimese jaoks kitsas.

ETV saates "Kahekõne" kutsus ka üles loobuma mõtteviisist, mille puhul mõeldakse ainult sellele, kuidas Soomele või Rootsile järele jõuda, vaid hoopis mõtlema sellele, kuidas me näiteks aastal 2030 võiksime nimetatud riikidest mõnes mõttes isegi paremad olla.

Kaitseministeeriumi poliitika planeerimise osakond analüüsib Eesti ja rahvusvahelist julgeolekuolukorda ning teeb ettepanekuid Eesti kaitsepoliitika kujundamiseks.