Iisraeli kaitsevägi teatas oma avalduses, et kutsub inimesi üles evakueeruma teadete, SMS-ide, telefonikõnede ja meedias araabiakeelsete saadete kaudu, vahendab Guardian.

„See asi edeneb järk-järgult olenevalt pidevast olukorra hindamisest,“ öeldi avalduses.

Iisraeli kaitseväe teatel on operatsioon piiratud ulatusega ja hinnangute järgi peaks lahkuma umbes 100 000 inimest. Pealtnägijad ütlesid Reutersile, et on täna näinud palestiina perekondi Rafahi idaosast lahkumas.

Iisraeli kaitseminister Yoav Gallant ütles täna, et kuna Hamasi keeldus vahendatud läbirääkimistest pantvangide vabastamiseks, on Rafahis vaja sõjalist tegevust. Ei ole selge, kas Gallant viitas sellele, et sõjaline operatsioon Rafahis on alanud.

Iisraeli kaitsevägi teatas, et laiendab humanitaartsooni Rafahi kesklinnast põhja pool Al-Mawasis, kus asuvad välihaiglad ja telgid ning on üha rohkem toitu ja vett.

„Iisraeli kaitsevägi jätkab tööd sõja eesmärkide saavutamiseks, sealhulgas Hamasi likvideerimiseks ja kõigi pantvangide koju toomiseks,“ märgiti avalduses.

Eile ütles Gallant, et kui relvarahukokkuleppele ei jõuta, alustab Iisrael väga lähedases tulevikus Rafahisse sissetungi, millega on tihti ähvardatud.

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu lükkas eile televisioonis üle kantud kõnes taas tagasi Hamasi nõudmised lõpetada sõda Gazas, öeldes, et igasugune püsiv relvarahu võimaldaks Hamasil võimule jääda ja endast Iisraelile jätkuvalt ohtu kujutada.