Saksamaa liiduvalitsus peab häkkerite rühmitust APT 28 vastutavaks tollal mitte teada olnud kriitilise turvaaugu ärakasutamise eest Microsoft Outlookis SPD peakorteris alates vähemalt 2022. aasta märtsist pika aja jooksul eeskätt e-postikontode vastu. Küberrünnakud toimusid ka Saksamaa valitsusasutuste ning logistika-, relvastus-, lennundus- ja kosmose- ning IT-valdkonna ettevõtete, aga ka fondide ja ühenduste vastu, vahendab Die Welt.

„Me saame täna selle eelmise aasta rünnaku ühemõtteliselt seostada rühmitusega APT 28, mida juhib Vene sõjaväe salateenistus GRU,“ ütles Saksamaa välisminister Annalena Baerbock reedel.

Saksamaa liiduvalitsus mõistab rünnaku kõige karmimalt hukka, rõhutas valitsuse esindaja Wolfgang Büchner. Venemaa asjur kutsuti Saksamaa välisministeeriumi jutuajamisele.

Venemaa asjur lükkas kohtumisel süüdistused Vene riiklike struktuuride osalemises kõnealuses asjas tagasi, teatas saatkond Telegramis.

„Me ei luba Vene režiimil end mingil juhul hirmutada lasta,“ ütles Saksamaa siseminister Nancy Faeser, kelle sõnul on Saksa julgeolekuvõimud tugevdanud kõiki kaitsemeetmeid hübriidohtude vastu.

„On tähtis kaitsta meie demokraatiat ka digitaalvaldkonnas,“ ütles Faeser, lisades, et rünnakud ei ole suunatud mitte ainult üksikute erakondade või teatud poliitikute, vaid demokraatia usaldusväärsuse vastu.