Isiklikus plaanis taastub Vene endiselt hüppeliigese traumast, mis segas teda juunis ja juulis peetud MM-valikmängude akna vahel. Kohtumise Iisraeliga pidi ta isegi vahele jätma.

„Praegu hüppeliiges liiga palju muret ei tee, vahel annab tunda. Vast läheb iga päevaga paremaks. Seis on umbes sama, nagu enne (juunikuist) mängu Saksamaaga,“ rääkis Vene. Ta ei osanud öelda, et kas ta saab sel nädalal peetavates kontrollmängudes osaleda.

Erinevalt enamikest koondislastest ei saanud Vene juulis vigastuse tõttu korralikult trenni teha. Võistkondlikel treeningutel sai ta osaleda alles teist päeva.

„Joosta ei saanud kolm nädalat. Ega see head ei teinud. Põhimõtteliselt jäi auk sisse. Võtab aega, et vormi saada. Pigem on vorm kehvem kui suve alguses. Aga lõpuks tuleb vormi saada, muud ei jää üle,“ lausus ta.

Mis mulje on Venel jäänud koondise üldisest seisust? „Ma arvan, et üldises pildis ei tundu parem (kui juunis). Füüsiliselt võib-olla on natuke parem, aga muidu mitte. Pean silmas üksteisemõistmist, üksteisega koos mängimist, kuhu keegi liigub jne. Liikumised on üks asi, aga mängudes tekivad erinevad olukorrad - nende lugemine ja nendest arusaamine ei ole praegu heal tasemel. Tänasel päeval see veel väga suur murekoht ei ole, aga eelmine aken näitas, et on küll. “

Vene loodab, et rohked kontrollkohtumised annavad koondisele võimalust vajalikku mängutunnetust koguda, millest kuu aega tagasi puudu oli.

„Ma ei ütle, et see oli üksi üritamine, aga kui kuskil jäi keegi hätta, siis oli üksteise aitamist vähe. Saame Leedus esimese pildi ette, mis seisus me reaalselt oleme,“ sõnas ta.

Rõõmustavaid arenguid pole Vene jaoks ka klubirindel. Kõige rohkem on tal olnud juttu eelmise hooaja tööandja Varesega, aga lepinguni ta Itaalia kõrgliigas mängiva tiimiga jõudnud pole. Mingi pakkumine tuli, aga Vene lükkas selle tagasi.

„Juttu oli alguses nende poolt palju, aga tegusid vähem,“ märkis ta. Itaalia meedias oli juttu ka Kreeka võistkonna Patrase huvist, aga need jutud Vene sõnul tõsiseks ei läinud.

***

EM-finaalturniiriks valmistuvat Eesti koondist ootab augustis alustuseks ees viis kõrgetasemelist kontrollmängu - 4. augustil Klaipedas ja 7. augustil Alytuses kohtutakse kolmekordse Euroopa meistri ja kolmekordse olümpiapronksi Leeduga, 12. ja 14. augustil võõrustatakse Tartus Ilmar Kullami nimelisel turniiril Belgiat ning Bosnia ja Hertsegoviinat, 19. augustil ollakse Riias vastamisi Lätiga.

Delfi TV vahendab alates Delfi Kogupaketi tellijatele kõiki Eesti korvpallikoondise kontrollmänge.

Loe lähemalt SIIT.