Fotodel on näha, kuidas Ukraina meditsiinipataljoni kaitseväelased viivad läbi Themise mehitamata roomikuga välikatsetusi. Masinaid hakatakse kasutama rindetsoonis haavatud sõdurite evakueerimiseks. Katsetused viidi läbi Kiievi lähedal asuval harjutusväljakul.

Augustis käis Eestis Ukraina ekspresident Petro Porošenko, kes sõlmis Milremiga roomiksõiduki ostmiseks lepingu. Ukrainlased panid masinale nimeks Kurg.

Vene kaitsetööstuse ja -poliitikaga tegelev Moskva mõttekoda TsAST (strateegia ja tehnoloogia analüüsikeskus) teatas, et annab miljon rubla (ca 16 000 eurot) sellele, kes suudab enam-vähem ühes tükis tuua Themise venelasteni.

THeMIS on mitmeotstarbeline sõiduk, mida saab ühel hetkel kasutada meeskonna varustuse transportimiseks ning teisel kiiresti üksustele tuletoe pakkumiseks kaugjuhitavaks relvaplatvormiks muuta.

Forte küsimusele, mitu seda masinat on Ukrainasse jõudnud ja kes rahastas/korraldas nende sinna jõudmistm vasts Milremi pressiesindaja Gerd D. Hankewitz nii: „Tarnisime augusti lõpus Ukrainasse esimese, varustuse ja haavatute transpordiks konfigureeritud THeMIS maismaasõiduki (UGV). Lisainfot leiad siit: https://youtu.be/scPa_NG0418

Haavatute transport on üks olulisemaid ja palju inimjõudu nõudvaid tegevusi lahinguväljal, mis on ka kõrge ohutasemega. Kanderaami kandmiseks on vaja mitut inimest, samas kui UGV opereerimiseks vaid üht. See võimaldab vabaks jäänud inimestel keskenduda rohkemate abivajajate abistamisele. Samuti ei sea see haavatut ära tooma saadetud inimesi ohtu ning UGV-le mahub ka rohkem haavatuid. Samal ajal on võimalik UGV-ga rindejoonele transportida ka esmaabivahendeid, laskemoona ning muud varustust nagu vett, toitu jne.„

Ehk et ta ei vastanud mitte midagi.