„Operatsioon Harkivi oblasti vabastamiseks kestis mitu päeva ja seda planeeriti mitmele päevale. Alates 6. septembrist tänase päevani on vabastatud 3800 ruutkilomeetrit, üle 300 asula ja umbes 150 000 meie inimest said okupatsioonist vabaks, kus nad olid faktiliselt pantvangis,“ ütles Maljar.

Jätkuvad lahingud Lõmani pärast, kust algab Luhanski oblasti vabastamine. Svatove-Trojitske lõigult Ukraina-Vene piiri lähedalt tõmbab Venemaa oma vägede jäänuseid tagasi, teatas televisioonis Luhanski oblasti sõjaadministratsiooni juht Serhi Haidai.

„Peamine löök tuleb loomulikult sinna. Seal algabki Luhanski oblasti okupatsioonist vabastamine,“ teatas Haidai.

Samal ajal lahkusid Vene väed koos kollaborantidega Haidai andmetel Kreminnast, aga Ukraina sõjaväelasi seal veel ei ole. „Meil lehvib Kreminnas juba kolm päeva Ukraina lipp, seda ei võta keegi maha. Seega on kõik kollaborandid ja gauleiter’id plehku pannud,“ teatas Haidai.

Haidai sõnul ei ole isegi Vene-meelseid separatistlikke võitlejaid.

Küsimusele, miks Venemaa selle linna maha jättis, vastas Haidai: „Nad saavad suurepäraselt aru, et Vene armee on laiali pudenenud. Varsti vabastavad Ukraina relvajõud Lõmani ja sealt on juba Luhanski oblast käeulatuses. Sündmuste hea arengu korral ei ole neil šansse sealt põgeneda.“

Praegu püüab vastane tekitada kaitseliini Svatove-Trojitske piirkonnas. „Seal on piir Vene Föderatsiooniga ja juba üleminek Lõmanist Luhanski oblastisse,“ ütles Haidai.

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi kinnitas oma eilses videopöördumises informatsiooni 6000 ruutkilomeetri vabastamise kohta Ukraina relvajõudude poolt.

Jaga
Kommentaarid