„Lähi- ja keskvaates ei koida siin piirkonnas midagi positiivset. Me liigume vales suunas igasuguste otsustega, mis meie riik ja valitsus vastu võtavad,“ ütleb investor Karin Vinkel, kellele kuulub mitukümmend üüritavat kinnisvaraobjekti.

Ta on teinud kinnisvaraportfellis olulisi muudatusi. Näiteks müüs ta hiljuti maha ühe üürimaja osaluse, et sealt saadud kapital suunata Balti regioonist väljapoole. „Ma tavaliselt ei ole eriti hajutamisstrateegia pooldaja, aga praeguses olukorras tunnen end paremini, kui osa varast asub siit piirkonnast väljas,“ märgib Vinkel.

Liikumine on sage, üürilise leidmine katsumus

Kinnisvaraanalüütik Risto Vähi sõnul on kinnisvarasse investeerimise tase praegu madal. Investeerivad pigem need, kel kogu raha n-ö taskust võtta. „Uute ja kasutatud korterite vahel on suurim erinevus see, et esimeste ehk uute korterite konkurents on pidevalt kasvanud, ning kuna üürihind on keskmisest kõrgem, siis on üürilist ka raskem leida. Järelturukorterid on soodsamad. Kuna praegu on hind väga tähtis, eelistavad üürnikud pigem neid,“ ütleb ta.

Küll pole Vähi sõnul...