Delfi Ärilehele laekus kiri, milles üks Selveri koostööpartner kurtis jaeketi tööplaanide üle suurel reedel. Selver saatis partneritele riigipüha eel e-kirja, kus seisis: „Hea koostööpartner! Teavitame, et AS Selver töötab 29.03.2024 tavagraafiku alusel. Palume tagada tellimuste vastuvõtt ja kaubatarned kauplustesse või jaotuskeskusesse vastavalt tavagraafikule.“

Partnerite sõnul ei ole selline käitumine aga aktsepteeritav. „Kaupmehed kägistavad taas koostööpartnereid, pannes nad ühepoolselt fakti ette, et tarnite kaupa nii, nagu meie tahame, või maksate trahvi,“ kirjeldab partner oma pettumust.

Ta lisab, et Selver võiks eeskuju võtta tavaettevõtetest, kes riigipühadel tööd ei tee ja lihtsustavad sellega töötajate elu.

Selveri juhi Kristi Lombi sõnul töötab jaekett tavagraafiku alusel aasta ringi. „Teavitus on meeldetuletus sellest meie koostööpartneritele. Tarnetingimused (sh tarned pühade ajal) on koostöölepingutes kajastatud,“ ütleb Lomp.

Ta lisab, et ülestõusmispühad on toidukaubanduses suured müügipühad ja seetõttu on sellised reeglid kasutusele võetud. „Meie soov on tagada sadadele tuhandetele ostjatele meeldiv ostukogemus.“