„Möödunud ööl langes Maikopi eeslinn vaenlase droonide rünnaku alla. Pääsesime ohvriteta, kannatanuteta,“ kirjutas Kumpilov täna Telegramis, vahendab Interfax.

Kumpilovi sõnul kustutavad päästjad põlengut.

„Toimub Rodnikovõi asula elanike organiseeritud evakueerimine. Kodanike ajutine majutuspaik on Hanskajas. Inimesed varustatakse kõige vajalikuga,“ teatas kuberner.

Telegrami kanal „Astra“ teatas, et Ukraina droonid ründasid Maikopi lähedal asuvat Hanskaja sõjaväelennuvälja. Rodnikovõi asula, mida mainis Kumpilov, asub sellest vähem kui kilomeetri kaugusel. „Astra“ viitas NASA põlengute jälgimise süsteemile, mis fikseeris lennuvälja kõrval tulekahju.

Venemaa kaitseministeerium teatas, et ööl vastu tänast hävitas ja tõkestas õhutõrje 92 Ukraina drooni, millest 47 Krasnodari krais. Adõgee vabariik on täielikult Krasnodari kraist ümbritsetud.

Ukraina julgeoleku- ja kaitsenõukogu (RNBO) desinformatsioonivastase võitluse keskuse juht Andri Kovalenko teatas, et droonirünnakus sai pihta kütuse ja määrdeainete ladu.

Kovalenko sõnul läbisid „linnukesed“ üle 400 kilomeetri, enne kui sihtmärgini jõudsid.

„410 kilomeetri kaugusel lahingukokkupuutejoonest Maikopi all hävitati lennuväljal kütuse ja määrdeainete ladu,“ teatas Kovalenko.

Ukraina relvajõudude kindralstaap kinnitas täna Telegramis löögi andmist Hanskaja lennubaasile. Kindralstaap teatas, et osalesid Ukraina julgeolekuteenistus (SBU), luure peavalitsus (HUR) ja erioperatsioonide jõud. Löögi all oli laskemoonaladu.

„Sihtmärgi piirkonnas täheldati vaenlase õhutõrje tööd ja fikseeriti põleng. On teada, et lennuväljal baseerusid lennukid Su-34 ja Su-27. Informatsiooni löögi tulemustest täpsustatakse,“ teatas kindralstaap.

Jaga
Kommentaarid